Zmajevi su još u igri za EURO, ali realnije je da Zemlju pogodi kometa nego da osiguraju direktan plasman

Scenario koji nas vodi na EURO

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u novembru će odigrati posljednje dvije utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a protivnici će nam biti Italija i Lihtenštajn.

S obzirom na činjenicu da naš nacionalni tim ima svega deset bodova u dosad odigranim utakmicama, jasno je da nas čeka jako težak posao protiv Italije i prije svega pokušaj da se popravi utisak stečen u ranijoj fazi kvalifikacija. 

Jasno je svima da se na Evropsko prvenstvo možemo plasirati samo kroz baraž, a da su šanse da izborimo direktan plasman gotovo nepostojeće. Ali, u teoriji još postoje. Vrijedi napomenuti da se u ovom slučaju bavimo isključivo teorijom, a ne realnošću scenarija koji bi se morao desiti da naš tim ode na prvenstvo.

Finska ima 15 bodova, a Bosna i Hercegovina deset bodova. Pobjedom Finske nad Lihtenštajnom u narednom kolu ili u posljednjem kolu u gostima kod Grčke, sve bi šanse našeg tima bile izgubljene. Bile bi izgubljene i ako Finska remizira sa oba protivnika. Jedina nada za naš tim je da Finska osvoji samo jedan bod u te dvije utakmice, a da pored toga naš nacionalni tim savlada Italiju, a potom i Lihtenštajn.

Bilo kakav drugi rezultat osim pobjede Finske nad Lihtenštajnom svakako je sasvim nerealan, pa ćemo vjerovatno već nakon te utakmice ostati i bez teoretskih šansi - piše Sport1.

No, čak i da Finska osvoji samo jedan bod do kraja, to nam i dalje ne garantuje ništa, jer naš tim čeka duel sa Italijom, a s obzirom na to kako smo dosad igrali, teško je očekivati da možemo pobijediti Italiju.