Zmajevi u dvocifrenom zaostatku nakon prvog dijela protiv Francuske

,
Trikolori su se odvojili

 

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine gubi nakon prvih 20 minuta od selekcije Francuske rezultatom 44:34, te je jasno da u drugom dijelu moramo okrenuti stvari u našu korist. 

Počeli smo veoma dobro i vodili većim dijelom prve četvrtine, no Francuzi su dobro finiširali ovaj period igre, pa  su poveli 16:13 na dvije minute prije kraja prvog perioda igre. Ipak, zahvaljujući poenima Muse okrenunli smo ponovo rezultat u svoju korist, bilo je 17:16, a na pauzu se otišlo pri rezultatu 19:19. 

U nastavku je viđena izjednačena košarka, a Francuzi su se ponovo odvojili u finišu poluvremena kada su poveli 41:32, a na odmor su otišli sa deset poena prednosti, bilo je 44:34. 

Najbolji u našoj selekciji su Miralem Halilović i John Roberson sa po osam poena dok je Džananan Musa dodao sedam, a Edin Atić je poluvrijeme okončao sa šest poena. 

Na drugoj strani Poirier je postigao sedam poena uz pet skokova dok je Heurtel dodao šest, a Fournier, Gobert, Tarpey i Yabusele su poluvrijeme završili sa po pet poena.

Idemo dalje Zmajevi, možemo mi ovo okrenuti u nastavku.