Zmajevi večeras dočekuju Luksemburg, samo pobjeda ostavlja nadu za prva dva mjesta

zmajevi
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će u okviru četvrtog kola kvalifikacija za plasman na EURO na Bilinom polju u Zenici dočekati Luksemburg u meču bez prava na kiks.

 

Zmajevi su nakon dva vezana poraza u ovom ciklusu sebe doveli u prilično nezavidnu situaciju.

Nakon uvodne pobjede protiv Islanda doživjeli smo dva poraza zbog čega smo trenutno na četvrtom mjestu u grupi.

Naše poraze na najbolji su mogući način iskoristili Slovaci koji su nas prvo trijumfom u direktnom duelu, a zatim i onim na Islandu ostavili na sada već velika četiri boda zaostatka.

S toga je i više nego jasno kako izabranicima Faruka Hadžibegića u večerašnjem meču odgovara isključivo pobjeda, a trijumfi nam ne bi smjeli izmaći ni u naredna četiri kola.

U tom periodu osim sa Luksemburgom igrat ćemo i dva puta sa Lihtenštajnom, te jednom sa Islandom i više je nego realno očekivati da u tim duelima dođemo do pobjeda čime bi se ponovo uključili u borbu za željeno drugo mjesto.

Ono što je dobra stvar je ta što gosti u večerašnjem meču neće moći računati na svoja dva ponajbolja igrača, Gersona Rodriguesa i Vincent Thilla, koji napustili su nacionalni tim zbog sukoba sa selektorom Lucom Holtzom.

Historijat duela sa Luksemburgom Zmajevima također itekako ide u prilog. Do sada smo sa ovom selekcijom odigrali sedam utakmica.

Slavili smo u njih šest, jedan meč je okončan bez pobjednika, a gol razlika u našu korist iznosi 17 datih i svega jedan primljen pogodak.

Sigurno da nema navijača Bosne i Hercegovine koji ne bi potpisao večeras čak i neki minimalan trijumf kojim bi se Zmajevi vratili na pobjedničke staze.

Susret starta od 20:45 sati, a pravdu će na njemu dijeliti izraelski arbitar Gal Leibovitz.

Direktan prijenos će biti emitovan na kanalu BHT1.