Zmajevi večeras protiv Slovačke zaključuju kvalifikacije iz noćne more

.
Nogometna reprezetacija BiH večeras od 20:45 na stadionu Bilino polje u Zenici igra utakmicu 10. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv selekcije Slovačke kojom će okončati najslabije kvalifikacije u historiji.

Nakon što smo još ranije ostali bez šansi da se domognemo plasmana na Euro kroz kvalifikacije, sol na ranu su dodala dva debakla protiv Portugala (5:0) i Luksemburga (4:1).

Javnost i navijači su potpuno izgubili povjerenje u našu selekciju, a i na press-konferenciji se gotovo nije govorilo o samoj utakmici sa Slovačkom.

"Nikom porazi nisu prijatni, a najmanje meni. Ni meni ovo sve ne treba, ali niko nije rekao da će put biti lagan. Protiv Luksemburga smo igrali bez pet-šest igrača i razumijem da su navijači ljuti i kivni", rekao je selektor Savo Milošević koji je dodao da četiri-pet igrača strahuje zbog žutih kartona i eventualne suspenzije uoči baraža.

Kao što je od ranije poznato, Zmajevi su nakon oktobarskih utakmica izgubili i teoretske šanse da se kroz kvalifikacije plasiraju na Euro. Međutim, naša selekcija ima mogućnost da se na Euro plasira nakon baraža koji će se igrati u martu.

Milošević je dodao da već u glavi ima tim za baraž kao i način na koji ekipa treba igrati, te je najavio posjete i razgovore s igračima, s obzirom da do marta naš tim neće igrati utakmice.

Selektor je poručio da nemamo bolje igrače od ovoga što trenutno imamo na raspolaganju.

"Onaj ko misli da imamo bolje igrače, živi u zabludi. Pretresli smo sve, imao sam tri spiska, ali to je to što imamo. Ne pričam napamet i ovo su stvari koje svi mogu razumjeti", rekao je Milošević

U prvom okršaju Slovačke i BiH u aktuelnim kvalifikacijama su slavili Slovaci sa 2:0, a s obzirom da se Slovačka već kvalifikovala na EP, ovaj susret i za njih nema nikakav rezultatski značaj.

Krovna evropska nogometna asocijacija UEFA odredila je službena lica za duel Bosne i Hercegovine i Slovačke u posljednjem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a pravdu će u Zenici dijeliti Austrijanac Julian Weinberger.

Tridesetosmogodišnjem Weinbergeru će pomagati njegovi sunarodnjaci Maximilian Kolbitsch i Andreas Witschnigg, četvrti sudija je Stefan Ebner, dok će u VAR sobi sjediti Alan Kijas i Manuel Schuettengruber.

Utakmica BiH - Slovačka počinje od 20 sati i 45 minuta. Direktan prijenos možete gledati u programu BHT 1, a tekstualni prijenos pratite na portalu Klix.ba.