Zmajevima odsječena krila: Reprezentativci morali čekati na let jer nemaju avion

23322323
Fudbaleri su bili primorani čekati dodatnih sedam sati na let, jer nam je organizacija, kao i inače, "jača strana"

Novi dan i nova sramota za Bosnu i Hercegovinu. Po ko zna koji put nismo uspjeli ispoštovati minimume i ponovo smo se doveli u odvratnu situaciju. Šta ćemo, valjda navikli... 

Naše komšije, kao i cijela Evropa godinama unazad krše milione u sport. Budale, pa šta oni znaju. Kao da je to ikad ikome donijelo nešto dobro. 

Dok Hrvati u nedjelju igraju finale Lige nacija, mi imamo probleme u organizaciji puta. Ponavljam, puta! Ne možemo doći na odredište u dogovorenom roku. 

Nemoguće je da kao država ne možemo jedan prokleti avion naći u normalnom vremenskom periodu, da se put ne bi morao odgoditi više od sedam sati. Opet, čuda se dešavaju, a ovdje je očigledno došlo do novog. 

Reakcija iz Saveza

Adnan Džemidžić, vršilac dužnosti Generalnog sekretara N/FS BiH, se i sam oglasio na službenoj stranici. 

- Do otkazivanja polaska naše reprezentacije u planiranom vremenu za Portugal je došlo zbog tehničkog kvara na avionu operatera koji je trebao prevesti ekipu do Lisabona. 

Kvar se nije mogao otkloniti u roku od nekoliko sati, tako da sada očekujemo dolazak drugog aviona. Zvanični organizator putovanja naše „A“ reprezentacije je agencija “Centrotours” d.d. Sarajevo, dugogodišnji partner NS/FS BiH. 

Mislim da ćemo nakon ovoga današnjeg događaja morati ozbiljno redefinisati dalje aktivnosti. NS/FS BiH je sa svoje strane ispunio sve ugovorne obaveze, ali nije mogao uticati na izbor avio kompanije za čarter let. 

To je stvar koja je ostavljena na dispoziciji našem organizatoru putovanja. Stoga smo danas morali uložiti dodatne napore, organizovati smještaj naših reprezentativaca u Sarajevu do novog termina polaska. Savez je igračima omogućio adekvatne uslove za neplanirani ostanak u gradu, a koji su nastali uslijed otkazivanja leta - stoji u objavi na stranici Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine. 

Stvarni krivac

Ne možemo za ovo kriviti ni kriviti reprezentativce ni trenere, ovo je stvar za koju je kriva agencija koja se bavi organizovanjem puta.

Našim reprezentativcima je jedino preostalo da odu i hrabro odigraju utakmicu. Nije njihova krivica što su rođeni ovdje i što su puni entuzijazma prvi i svaki sljedeći put obukli dres sa najdražim grbom. Da su mogli malo pametnije birati, ne bi doživili ovakvu bruku koju su danas doživjeli. 

Do kad više, dragi moji?

 

 

Foto : FS BiH