Zna se koliko će Perišić zarađivati kada dođe u Hajduk, o toj cifri na Balkanu mogu samo sanjati

.
Tottenham pristao na ponudu s Poljuda

 

Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić ovog januara će gotovo sigurno napustiti Tottenham i karijeru nastaviti u Hajduku iz Splita zbog čega već danima u ovom dalmatinskom gradu vlada euforija. Još se čeka samo zvanična potvrda Perišićevog dolaska, a poznato je i koliko novca bi trebao zarađivati do kraja sezone.

Perišić je početkom sezone odlučio ostati u Tottenhamu i izborio se za mjesto u ekipi Angea Postecoglua, ali sve je prekinuto kada je u septembru doživio tešku povredu koljena zbog koje će biti van terena još najmanje mjesec dana.

Jasno je da je Perišićevo vrijeme u Tottenhamu završeno jer je i sam Postecoglu poručio da više ne računa za Hrvata, a to su u Hajduku jedva čekali da čuju.

Hajduk je odmah reagovao i odlučio je da pokuša Perišića dovesti na Poljud i čini se da je uspio. Perišić će doći na posudbu do kraja sezone, a na ljeto će biti slobodan da s Hajdukom potpiše višegodišnji ugovor.

Također, mnoge zanima i šta će biti s platom koju trenutno ima Perišić jer je u Tottenhamu drugi najplaćeniji igrač sa skoro 11 miliona eura godišnje.

Perišić sedmično zaradi čak 210.000 eura i jasno je da mu Hajduk to ne može dati ni u najluđim snovima. Međutim, njemu novac uopšte nije bitan i samo želi da se vrati kući, ali svejedno će biti i dalje sjajno plaćen.

Naime, veći dio plate pokrit će upravo Tottenham jer Perišić ima ugovor do kraja sezone, te Hajduk neće imati obaveze prema njemu sve dok on zvanično ne potpiše ugovor na ljeto.

Tako će Perišić da potpiše za Hajduk i ispuni svoj san, ali i nastavi da zarađuje ogroman novac jer će mu platu isplaćivati Tottenhamu.

Također, Tottenham će na kraju da uštedi novac jer Perišić neće tražiti automatsko produženje ugovora na ljeto. Zbog toga je londonski klub pristao da mu plaća sedmično skoro cijeli iznos plate što Perišiću nije moglo biti idealnije.

OBJAVU POGLEDAJTE OVDJE.

Hrvat će se tako vratiti u svoj voljeni klub i zaigrati na Poljudu, a bankovni račun će biti iz sedmice u sedmicu sve bogatiji jer takvu platu igrači na ovim prostorima mogu samo sanjati.

Englezi pišu da bi on sedmično trebao da dobija skoro 200.000 eura sve do kraja ugovora s Tottenhamom. Po isteku istog će s Hajdukom ili nekim trećim klubom pregovarati oko uslova novog ugovora.