Zrinjski blizu trećeg šešira: U Mostar bi mogao doći i bivši prvak Evrope

.
Zrinjski je izborio plasman u play-off Evropa lige gdje ih očekuje duel protiv austrijskog LASK-a. Plemići su sigurno izborili prvi hsitorijski nastup u grupnoj fazi za Bosnu i Hercegovinu, a da li će to biti Evropa liga ili Konferencijska liga, saznat ćemo 31. augusta kada završe revanš utakmice play-offa u oba takmičenja.

 

Prvak Bosne i Hercegovine već može kalkulisati o potencijalnim protivnicma u grupnoj fazi.

Ako završe u Konferencijskoj ligi mogu izbjeći posljednji šešir što bi bilo idealno.

Iz play offa runde Konferencijske lige Zrinjski ima bolji koeficijent sigurno od pobjednika duela Struga- Breidablik.

Za bh. prvaka idealno bi bilo da Farul eliminiše Helsinki, Balkani da izbaci BATE Borisov, Nordsjaelland da bude bolji od Partizana.

Naš prvak će sigurno biti bolji od poraženog iz duela play offa Evropa lige između Hackena i Abeerdena, bolji koeficijent ima o Čukaričkog koji ima težak zadatak protiv Olympiacosa, a idealno bi bilo da iz Evropa lige u Konferencijskoj ligi završe Lugano, Klaksvik, Aris Limassol.

Napravljena je i projekcija u kojoj bi Zrinjski bio u trećem šeširu pred grupnu fazu Konferencijske lige, a on izgleda ovako.

Dakle sigurno u Mostar može doći između ostalih bivši prvak Evrope Aston Villa, Eintracht Frankfurt, Fenerbahce, Lille, Fiorentina, Osasuna, Club Brugge...

U slučaju eliminacije LASK-a, Zrinjski bi išao u grupe Evropa lige i tamo bi sigurno bio u posljednjem šeširu.

Dakle, bh. prvaku se otvara prilika da poveća koeficijent korz grupnu fazu, kako klupski, tako i nacionalni ako se poklope rezultati iz play-off rundi.

Sve u svemu zanimljive će biti naredne dvije sedmice augusta gdje će Zrinjski pomno pratiti rasplet pred historijski žrijeb za grupnu fazu.