Zrinjski pao na Koševu, Sarajevo steklo minimalnu prednost pred uzvrat u Mostaru

Nogometaši Sarajeva savladali su Zrinjski rezultatom 1:0 u prvom meču četvrtfinala Kupa BiH odigranom na stadionu "Asim Ferhatović Hase".

 

Odlučujući pogodak postignut je na samom otvaranju meča. U 8. minuti Ahmetović je pao u šesnaestercu gostiju nakon kontakta sa Jakovljevićem, a arbitar Grbić je pokazao na penal.

Igrala se 9. minuta kada je najstrožija kazna izvedena, a kapiten Bordo tima Velkoski je silovito zakucao loptu sa bijele tačke u same rašlje za 1:0.

Gosti su imali dvije dobre prilike nakon pola sata igre, a oba puta u šansi se našao Filipović. Najprije je šutirao sa ivice kaznenog prostora, a potom u narednoj akciji i sa desetak metara, ali oba puta je lopta otišla pravo u dobro postavljenog Kovačevića.

U 56. minuti Hebibović je sjajno ubacio, ali je Ahmetović šutirao preko gola.

Najbolju priliku za pogodak gosti su imali u 71. minuti. Filipović je majstorski uposlio Bekića koji izlazi sam pred Kovačevića, ali golman Sarajeva mu fenomenalno brani udarac u situaciji jedan na jedan.

Do kraj susreta nije bilo većih uzbuđenja izuzev pokušaja iz daljine rezerviste Kapića u 89. minuti, no golman gostiju Brkić je lagano uhvatio loptu nakon njegovog pokušaja.

Uzvratni susret će se odigrati 13. marta u Mostaru, piše Klix.