Žulj: Igranje u Sloveniji me svakako dodatno izgradilo kao igrača

123123a
Zadovoljan sam načinom na koji sam iskoristio svoju minutažu

Radomlje Mostarca Marka Žulja večeras (17 sati) na svom terenu protiv ljubljanske Olimpiije završava prvi dio sezone. 

- Teško je objektivno ocijeniti svoju polusezonu, nije na meni da kažem da sam odigrao dobro ili loše, rekao je Žulj koji je ljetos stigao iz Mladosti Doboj Kakanj u Radomlje. 

 

Ne razmišlja predaleko u budućnost

- Mogu samo reći da sam zadovoljan načinom na koji sam iskoristio svoju minutažu. Igranje u Sloveniji svakako me je dodatno izgradilo kao igrača, s obzirom na to da je stil igre dosta drugačiji od onoga koji se igra u BiH. Kao i svakom igraču cilj mi je raditi na sebi i napredovati, te opravdati povjerenje koje mi je dato. Zadovoljan sam stanjem u klubu i smatram da je prelazak u Sloveniju bio ispravan potez.

Za sada je fokusiran samo na zadnju utakmicu prvog dijela sezone i - kako kaže, ne razmišlja predaleko u budućnost.

 

Volio bih se okušati i u jačim ligama

- Naravno da mi je ambicija napredovati i dalje, ali mi je prioritet opravdati očekivanja u Radomlju i pomoći ekipi da opravda mjesto među najboljim klubovima u Sloveniji. Imam i nekoliko ponuda, ali se trudim da se ne opterećujem sa tim stvarima dok god traje sezona. O tome ću razmišljati kad za to dođe vrijeme... Ukoliko se ukaže adekvatna prilika, naravno da bi se volio okušati i u nekim jačim ligama, ali bitno je držati noge na zemlji, raditi na sebi, a sve ostalo će doći kada za to bude vrijeme - zaključio je Žulj.

Radomlje nakon 19. kola zauzima deveto mjesto sa 19 bodova. Fenjeraš Tabor ima tri boda manje...



Foto : NK Radomlje