Zvijezda Barcelone u zadnji tren dobila poziv, uslijedilo je veliko slavlje u porodici

.
Luis Enrique je do zadnje minute dvojio oko Ansua Fatija, ali je napadača Barcelone ipak uvrstio na spisak za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

 

Selektor Španije je jučer ujutro objavio konačan spisak. Prošlog ljeta su Španci u podmlađenom sastavu došli do polufinala Evropskog prvenstva, a na Mundijalu u Kataru također žele što dalje doći.

Na spisku Enriquea nema Davida de Gee, golmana Manchester Uniteda, a nema ni Thiaga Alcantare iz Liverpoola, baš kao ni iskusnog štopera Sergija Ramosa.

Za razliku od njih, Enrique je pozvao Fatija, iako nije bio standardan u Barceloni ove sezone. On će biti jedan od osam ofanzivaca na koje Enrique računa. Pored njega pozvao je i Ferrana Torresa, Pabla Sarabiju, Yeremyja Pinu, Alvara Moratu, Marca Asensija, Nica Williamsa i Danija Olma.

"Ne prestajete razmišljati o popisu poziva u zadnji čas. Jučer navečer smo imali dvojbe u napadu i riješili ih sa stožerom. Svako od rješenja bilo je učinkovito. Ono što je ružno je pričati o prezimenima koja su izostavljena'', rekao je Luis Enrique.

20-godišnji Fati je praktično u zadnji čas upao na spisak, priznao je to i Enrique, vjerujući da će krilni nogometaš opravdati očekivanja i da će zablistati kada bude najpotrebnije.

Većinu utakmica Fati je ulazio s klupe, ali je skoro uvijek dobijao šansu. U dosadašnjih 20 nastupa sakupio je 700 minuta i postigao je tri gola uz tri asistencije.

U reprezentaciji je debitovao, a i posljednji put nastupio prije dvije godine. Ukupno ima četiri nastupa za Furiju.

"Veliki ponos što predstavljam reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu. Više od sna. Idemo!", napisao je Fati na Instagramu i objavio slavlje njegove porodice.