Zvijezda od 60 miliona eura plače skoro svaki meč, a sada najavljuje posjetu psihologu (FOTO)

zvijezda
Brazilska nogometna zvijezda Richarlison prolazi kroz težak životni period, a nakon što okonča reprezentativnu pauzu s nacionalnim timom, najavio je da će potražiti psihološku pomoć u Engleskoj.

 

Richarlison je u Tottenham stigao prošlog ljeta iz Evertona za više od 60 miliona eura. Na terenu mu nikako ne ide, dugo je bio u nemilosti zbog toga što je Harry Kane bio udarna igla Spursa u napadu, ali se ne može reći da nije dobijao šansu.

Odigrao je 40 utakmica za Tottenham i postigao samo četiri gola. Premalo, s obzirom na renome ovog igrača. Stoga, ali i zbog brojnih problema van terena, Richarlison gotovo svaku utakmicu završi u suzama.

Tako je bilo i nakon utakmice Brazila i Bolivije. Brazilci su slavili rezultatom 5:1, a nakon što je zamijenjen, Richarlison je uslikan u suzama na klupi. Rekao je da je ta njegova reakcija stigla kako bi izbacio stvari koje su se dešavale van terena.

Otkrio je kako je situacija u kući malo stabilnija danas te da više "nije blizak s ljudima koji su željeli njegov novac i koji su pokušali do njega da dođu".

Brazilac je otkrio da nije bio u suzama zbog loše igre u tom duelu protiv Bolivije, već zbog stvari koje ga muče van terena. Da izađe iz golgeterske krize, Richarlison će imati priliku već za vikend u duelu svog Tottenhama protiv Sheffield Uniteda.

"Prošao sam vrlo turbulentan period posljednjih nekoliko mjeseci. Sada su stvari kod kuće malo stabilnije. Ljudi koji su bacili oko samo na moj novac više mi nisu bliski. Stvari će sada teći i siguran sam da ću imati dobre rezultate u Tottenhamu. Vraćam se u Englesku i potražit ću psihološku pomoć da ojačam svoj um. O tome se radi, želim se vratiti još jači", rekao je Richarlison za O Globo.

 

FOTO

FOTO