Zvijezda Reala koja je pobijedila u svakom finalu više nikad neće obući dres Kraljeva!

.
Bio je član ekipe Reala u pet finala Lige prvaka i svaki put je slavio, više nikad neće nositi dres Kraljeva.

Real Madrid je nakon finala Lige prvaka ostao bez jednog od svojih simbola i čovjeka koji je posljednjih 15-ak godina nosio dres najvećeg kluba na svijetu.

Nakon što je podigao najprestižniji trofej u klupskom fudbalu i proslavio saigračima stigao je i oproštaj pred kamerama.

Sada već legendarn brazilski bek odlazi na najbolji mogući način. Osvajanjem Lige prvaka. Od Reala se oprostio onako kako to i dolikuje.

"Napustiti Real s osvajanjem Lige prvaka i kao igarč sa najviše trofeja u historiji kluba je za mene nevjerovatna sreća. Tužan sam što idem. Bio sam mnogo godia tu, moja porodica je ponosna", rekao je Marcelo.

"Tako smo odlučili. Uradio sam sve što sam mogao za klub. Ono o čemu smo pričali ostaje privatna stvari. Htio sam ovdje ostati cijeli život, ali jasno je da se to ne može. Odlazim sa Ligom prvaka. Igrao sam na visokom nivou."

"Nadam se da ću se dobro zabaviti ispijajući pivo. Treba se zabavljati u finalima, polufinalima, na treninzima. Stvari idu brzo. I sada ću imati 15-ak dana odmora", rekao je Brazilac.

Marcelo je u Real stigao kao 18-godišnjak, odlazi 15- godina kasnije sa ukupno osvojenih 25 trofeja. Jedan je od rijetkih igrača koji su tokom karijere osvojili čak pet Liga prvaka.