Zvijezda Tottenhama tvrdi da njegovo tijelo za vrijeme ramazana doživi čudo

sa

Nizozemac Arnaut Danjuma napravio je pravi dar-mar završenom zimskom prijelaznom roku.

Još uvijek zvanični član Villarreala tada je dogovorio sve sa Evertonom, obavio medicinske pregelede, bio nadomak potpisa, ali onda se javio Tottenham i sve je propalo.

Postao je član Pijetlova za koje je odigrao tri utakmice i postigao jedan pogodak.

Vjera mu mnogo znači u životu

Danjuma ne krije da mu vjera predstavlja važan dio života, a u jednom podcastu govorio je o tome kako mu ramazanski post predstavlja posebnu blagodat, te da mu on daje posebnu snagu energiju iako ne jede i ne pije tokom većeg dijela dana.

“U toku ramazana ukoliko igrač utakmice i imaš redovno treninge ja dođem u takvo stanje uma da uopšte ne ogladnim i ne ožednim. Smiješna stvar je i to stalno ponavljam jeste da moje tijelo tokom ramazana postane toliko fizički jako da je nevjerovatno Subhanallah. Brate, uopšte se ne šalim”, rekao je Danjuma.

Tvrdi kako je njegovo tijelo u sjajnom fizičkom stanju i pored toga što ne unosi hranu i piće.

“Nakon ramazana moje tijelo je u najboljem mogućem fizičkom stanju. Ne treba mi hrana da treniram, ne treba mi voda da igram utakmice. Fizički napredak koji ostvarim u toku ramazana je nevjerovatan Elhamdulillah”, istakao je Danjuma.

Kaže kako posti u ime Allana.

“Naravno, na početku je teško jer se tijelo treba prilagoditi na to da treniraš i igraš utakmice bez da jedeš hranu ili piješ vodu. Ali kada se tijelo navikne i prilagodi tome brate to je najlakša stvar na svijetu. I zadovoljstvo koje imaš nakon toga znajući da postiš u ime Allaha i bez problema radiš na terenu ono što trebaš apsolutno vrijedi svega toga”, rekao je Danjuma.