Zvijezdi Real Madrida skandiralo 60.000 navijača, a on se izvinjavao i pokazao poniznost (VIDEO)

zvijezda
Veznjak Real Madrida Federico Valverde dobio je velike ovacije navijača Real Madrida na meču protiv Chelseaja, a iako se prvobitno zahvalio navijačima na tome, podigao je sklopljenje ruke u znak izvinjenja zbog nedavnog udaranja igrača Villarreala.

 

 

Kada je spiker prozvao ime ovog veznog igrača iz Urugvaja, nešto više od 60.000 navijača Real Madrida je počelo aplaudirati i skandirati njegovo ime, da bi neposredno prije početka utakmice još jednom skandirali njegovo ime i zbog toga je bio posebno emotivan.

 

U znak zahvalnosti, Valverde je podigao ruke i u jednom trenutku ih je čak sklopio, tražeći od navijača da mu oproste zbog nedavnog incidenta, kada je igrača Villarreala udario šakom u glavu nakon utakmice u Madridu.

 

Krilni nogometaš Villarreala Alex Baena (21) je nakon pretrpljenih batina odlučio tužiti zvijezdu Reala, iako je bila otvorena mogućnost da to ne uradi, ali samo pod jednim uslovom - da Valverde javno objavi izvinjenje i demantuje da je Baena ikada vrijeđao njegovu trudnu suprugu.

 

S obzirom da do izvinjenja i demantija nije došlo, Baena je odlučio čitav slučaj prepustiti u ruke španskim pravosudnim organima.

Na kraju svega, očigledno da je podrška navijača Reala bila od velikog značaja za Valverdea jer je odigrao sjajan meč, a posebno impresioniran bio je trener Kraljevskog kluba Carlo Ancelotti, koji je rekao da je Urugvajac odigrao fantastičan meč i da je bio najbolji na terenu.

 

VIDEO

VIDEO