Zvijezdu Reala čeka suspenzija od nevjerovatnih 12 utakmica?

Real Madrid je konačno našao ritam i “vezao” nekoliko dobrih rezultata u važnim utakmicama, ali ipak nije bez problema.

I ponovo je u pitanju Gareth Bale.

Iako ovog puta nije povrijeđen, već igra odlično, Velšanin bi uskoro mogao da ode na veoma dugu pauzu u španskom prvenstvu, jer mu prijeti suspenzija sa čak 12 mečeva!

A, sve zbog proslave gola.

Kada je prošlog vikenda postavio konačan rezultat u madridskom derbiju, Bale je slaveći trčao kraj aut linije i u jednom trenutku rukama formirao nepristojni gest, okrenut ka publici.

Najavljujući reakciju “disciplinaca”, španski list AS je naveo četiri tačke pravilnika koje je Velšanin prekršio.

Član 93 – “javna provokacija”: Ovaj član određuje da “provociranje ljutnje publike” može da donese kaznu od četiri do 12 utakmica.

Član 100 – “ozbiljno nesportsko ponašanje”: Ovaj član određuje da bi Bale mogao da bude suspendovan od četiri do deset utakmica, ako taj njegov gest bude “prepoznat” kao nesportski ili ako bude smatran “ozbiljnim”.

Član 121 – “provociranje publike”: “Provociranje ljutnje publike bez ostvarivanja tog cilja biće kažnjeno neigranjem od jedne do tri utakmice, ili vremenskom sankcijom u trajanju od mjesec”.

Član 122 – “nesportsko ponašanje”: Ovo je isti član kao i član 100, koji bi mogao da bude kažnjiv sa 602 evra i kaznom do četiri utakmice odsustva. Sve pod uslovom da se to ponašanje smatra blagim.

U svakom slučaju, Bale će neizbježno biti kažnjen. Teško ili ne – saznat ćemo uskoro, prenose sportske.ba.