Zvjezdan Misimović u Sarajevu organizira fudbalski kamp za dječake

Sada mi se pružila prilika da i ja nešto učinim za dječake koji žele da fudbal bude ono čime će se baviti

Ovo ljeto će Sarajevo biti bogatije i atraktivnije za fudbalski kamp čiji organizator je naš bivši reprezentativac Zvjezdan Misimović. S radom će početi 22. juna u kampu FK Sarajeva u Butmiru.

Zvjezdan Misimović je kroz svoju zavidnu karijeru bio dio velikih klubova u Njemačkoj, Turskoj i Rusiji, a za seniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine debitirao je 18. februara 2004. i bio jedan od najbitnijih karika "Zmajeva". Tokom deset godina igranja za reprezentaciju BiH nastupio je 84 puta i postigao 26 golova.

- Ideja o organiziranju kampa javila se još u vrijeme kada sam prestao biti aktivan igrač. Cijeli svoj život posvetio sam fudbalu i on mi je mnogo dao. Sada mi se pružila prilika da i ja nešto učinim za dječake koji žele da fudbal bude ono čime će se baviti. Ja sam imao sreću da sam svoju karijeru započeo u drugačijim uvjetima i zbog toga želim da takve uvjete pružim i ovim dječacima. Smatram da BiH ima mnogo talenata i da se toj djeci treba pružiti šansa i osigurati najbolji uvjeti za rad. Naš cilj je da ovaj kamp ponudi djeci i više od samog fudbala, da to bude njihova igra u kojoj će uživati, graditi se kao ličnosti i steći nove prijatelje - rekao je Misimović.

Fudbalski kamp našeg proslavljenog reprezentativca u potpunosti je u organizacionom smislu spreman za svoje prvo izdanje. 

- Ideja kojom smo se vodili je naša životna vodilja, a to je da je fudbal više od igre i da kroz njega želimo utjecati na kompletan psihofizički razvoj djece. Naš cilj je da ovoj djeci prenesemo pozitivnu energiju i da ih na taj način usmjerimo ka pravim vrijednostima i približimo im sport u pravom smislu. To će im ostati uvijek u sjećanju čak i ako fudbal možda ne bude njihov životni odabir - dodao je popularni Miske.

Posebnost ovog kampa ogleda su u specifičnom pristupu svakom dječaku. Kako je rečeno, bit će urađena dijagnostika/testiranja svakog dječaka pojedinčano te će se na osnovu dobivenih rezultata dati preporuke za daljnji razvoj nogometnih vještina i sposobnosti, prenosi Avaz sport.

Dječaci će biti podijeljeni u dvije smjene: 

- Prva smjena (10-12 godina) u trajanju od 6 dana 

- Druga smjena (12-14 godina) u trajanju od 6 dana

Svoje prisustvo potvrdili su svi selektori omladinskih reprezentacija BiH, a kamp je podržao i NSBiH.

Organizatori su osigurali kompletnu opremu za sve polaznike kampa. 

Prijave na kamp i pitanja možete poslati na mail info@miske10.ba. Organizatori napominju da je broj mjesta ograničen.