Zvuči nestvarno koliko ima godina: Vjerovali ili ne, ali ova ikona je mlađa od Modrića i Ronalda!

.
"Nadmašio" i Rooneya

 

Izgled pojedinih fudbalera vrlo često privlači pažnju. Obično je to slučaj kada naglo ostare i djeluje da su znatno stariji nego što zapravo jesu. Tako je posljednjih dana pažnju privukao čuveni Škot. 

Luka Modrić i Cristiano Ronaldo su obilježili jednu eru. Osvajači Zlatne lopte imaju po 38 godina i još uvijek igraju zaista odlično.

Poređenja radi to nije slučaj sa Wayneom Rooneyem koji je njihov vršnjak, ali legendarni Englez izgleda znatno starije od Hrvata i Portugalca.

Međutim, čini se da je jedan drugi legendarni igrač iz Premiershipa nadmašio sve, pa čak i Rooneya pošto ga majka priroda čini se uopšte nije nagradila sa mladolikim izgledom.

Riječ je čuvenom škotskom fudbaleru Charlieju Adamu koji je tokom karijere između ostalih igrao za velikane kao što su Glasgow Rangers i Liverpool.

Za vrijeme igračkih dana Adam je izgledao mnogo starije, a njegov izgled posebnu pažnju privukao dok je nastupao za Stoke City. Dres popularnih Lončara je nosio sedam godina.

Tokom karijere je skupio više od 200 nastupa u Premiershipu, dok je za reprezentaciju Škotske odigrao 26 utakmica.

Čuveni Škot je fudbalu zbogom rekao 2022. godine, a prije nekoliko dana dobio prvi trenerski angažman nakon što je imenovan za trenera niželigaša Fleetwood Towna.


Ipak, pažnju nije privukao zbog novog posla već zbog izgleda jer na prvu bi svako rekao da je Adam znatno stariji nego što zapravo jeste.


Bivši veznjak je u decembru napunio 38 godina što znači da je nekoliko mjeseci mlađi od Modrića (septembar 1985.) i Ronalda (februar 1985.), međutim dojam je da zapravo izgleda nekoliko godina starije od Hrvata i Portugalca.