Supruzi prijetio “Gradačcem” i silovanjem: Potvrđena optužnica protiv nasilnog muža

.

Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevo podiglo je optužnicu protiv B.C. (42) iz Pala zbog nasilja u porodici nad svojom suprugom, kojoj je prijetio smrću i brutalno je vrijeđao, te zbog posjedovanja dvije bombe.


Kako je saopštilo Tužilaštvo B.C. se na teret stavlja da je u septembru prošle godine u alkoholisanom stanju satima primjenjivao nasilje ka supruzi, te je drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrozio njeno spokojstvo.

U optužnici se navodi da je C.B., u njihovom stanu, prijetio supruzi da će je ubiti, kao i ”da će ubiti još 10 ljudi, a da je ona jedanaesta”, piše ATV.

“Žrtvu je psovao, prijetio joj i vrijeđao je riječima ”hoću da te j… kučko, silovaću te po treći put, raznijeću te, nećeš sinove vidjeti. Hoćeš li sada da te snimim, kao što je bilo u Gradačcu”, navodi se u optužnici.

Kako navodi Srpskainfo, drugom tačkom optužnice B.C. se tereti da je u džepu jakne, pronađene u stanu, te u automobilu ”golf 4” držao ručnu bombu M-75 i ručnu bombu M-52, čije držanje građanima nije dozvoljeno.

Optužnicu je potvrdio Osnovni sud u Sokocu.