Osnovana Asocijacija Frizera i Kozmetičara USK-a “AFIK” 2020

Nnn

Prvi put nakon dugog niza godina frizeri i kozmetičari su se odlučili oformiti u svojstvu Asocijacije koja nije dio Obrtničke Komore USK-a. 

Asocijacija “AFIK” je samostalna zajednica,koja će upravo kao takva raditi i djelovati onako kako nalaže Statut Asocijacije. 

Pandemija Covid19 je jedan od  razloga zbog kojeg smo se odlučili ujediniti i postati jedno pravno tijelo,koje može da reaguje u ovakvim slučajevima i ostalim popraćenim problemima.

U Bužimu 12.09.2020 održana je zabava pod nazivom “Noć Fiz/Kozm. 2020 “ gdje je priča i počela. Dobrodošlicu je poželio i općinski načelnik Mersudin Nanić koji je bio jednim djelom i donator.

Nakon toga je počeo niz sastanaka.
Prvi je bio u Cazinu održan 11.10.2020 u restoranu Didova Avlija,donacijom od grada Cazin,gdje je osnovan Upravni Odbor na čelu s predsjednikom Ismanom Dizdarevićem. 

Upravni odbor je biran tako da sadrži po dva do tri aktera iz općine  ili grada.

Takodje bih naglasili,da su nas podržali gradonačelnici i načelnici na čelu s premijerom i vladom USK-a. 

Pored upravnog odbora,do sada na sastancima su prisustvovali uvaženi gosti,koji su bili i donatori večere za upravni odbor.
U svim općinama i gradovima USK-a.Takodje premijer  Mustafa Ružnić ispred vlade USK-a za grad Bihać. 

Asocijacija “AFIK” Radit će na raznoj problematici za sve friz/kozm na nivou USK-a.

U planu imamo razne projekte koje planiramo u 2021 godini realizirati ukoliko nas pandemija COVID19 ne zaustavi.
Pored obrazovano-edukacijskih seminara imamo u planu i veliku zabavu u vidu prezentacije Asocijacije. 

Naredni sastanak upravnog odbora bit će održan u V.Kladuši 02.12.2020 gdje se prvi put sastaje kompletan upravni odbor s kolegama iz S.Mosta Ključa i B.Petrovca koju takođe donira općina.