15-godišnja Cazinjanka u svijetu mode: Ajla Hušić učestvuje na NIVEA BH Fashion Week Sarajevo

Home

15-godišnja Cazinjanka u svijetu mode: Ajla Hušić učestvuje na NIVEA BH Fashion Week Sarajevo


U sarajevskom hotelu "Holiday" večeras je počeo 39. NIVEA BH Fashion Week Sarajevo, kojeg je otvorila Emina Husedžinović Ibrahimović, osnivač modnog brenda Design by Emina, koji predstavlja kvalitet, eleganciju i stil.

Na pisti pored ove kolekcije, publici će svoje kolekcije predstaviti i modna kuća Nebo (Hrvatska), modna kuća Etna Maar (Hrvatska), Aida Vrabac Trnačević (DEE DEE SPARROW), Tihana Todić (BiH), Samra Menzilović (BiH), Hana Sirćo (BiH), Belgrade district design, Ana Trošić Trajković (Srbija), modni brend PARADI COUTURE (Austrija/BIH), Blaga Pavlak (BiH), Amina Hasanbegović (Srbija/BiH), Lejla Tuzlić, Suzana Perić (Srbija)...

Na jedinstvenom modnom događaju u BiH kao jedan od modela modne agencije Abc Models Mgmt International učestvuje i mlada Cazinjanka Ajla Hušić.

ajla

Ajla ima tek petnaest godina i učenica je OŠ "Ćoralići". Svojim posebnim izgledom privukla je pažnju predstavnika spomenute agencije, s kojom surađuje već neko vrijeme. 

– Pronalazim se u ovom poslu. Volim biti ispred objektiva, tu mogu biti svoja i pokazati ono što znam. Saradnja sa ABC Models je odlična prilika za mene i trudit ću se da uspijem u svijetu modelinga. Znam da moram još puno toga učiti, ali spremna sam na to, rekla je Ajla za Cazin.NET.

Na pitanje kako jedna petnaestogodišnjakinja stiže rješavati sve svoje školske obaveze i zadatke uprkos modelingu, koji će joj u budućnosti oduzimati i malo više vremena nego sad na samom početku njenog puta, ova mlada manekenka objašnjava da se bilo koji posao sa dobrom organizacijom ostvaruje uz školu sa trudom i upornošću.

– U životu želim biti najprije osoba za primjer, motivacija i inspiracija. Možda se uz modeling pojavim i u politici, ističe Ajla.

NIVEA BH Fashion Week Sarajevo traje do 16. novembra, tako da su pred Ajlom zanimljivi, ali i radni modni dani o kojima će ekskluzivno za naš portal Cazin.NET govoriti u intervjuu koji očekujte uskoro!


(Cazin.NET)

Tagovi
Topic
Objavio: Tue, 14/11/2017 - 21:34

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top