18-godišnjak proganjao dvije godine mlađu djevojku, a onda zaprijetio: Doći ću sa bombom, pištoljem i nožem te ubiti i tebe i tvoju porodicu

.
Ona je duže vrijeme odbijala da bude u vezi sa njim, a on je bio uporan. Situacija je postala ozbiljnija u utorak navečer

 

Osamnaestogodišnji Đorđe D. iz Banje Luke je priveden zbog sumnje da je dvije godine mlađu djevojku proganjao i prijetio joj.
Navodeći inicijale osumnjičenog, u PU Banja Luka su naveli da se osumnjičenom mladiću na teret stavljaju krivična djela ugrožavanje sigurnosti i proganjanje.

OSJEĆAJ STRAHA

- Policiji je prijavljeno da Đ. D. već duže vrijeme prijeti ubistvom i nasiljem maloljetnoj osobi, što je kod nje izazvalo osjećaj straha i uznemirenosti, kazali su nam u banjalučkoj Policijskoj upravi, gdje ističu da su o ovom slučaju obavijestili i dežurnog tužitelja Okružnog tužilaštva Banja Luka koje nastavlja istragu.
Prema nezvaničnim informacijama, 18-godišnji Banjalučanin je maloljetnici prijetio da će nju i porodicu ubiti bombom.
- To je uradio zbog toga jer ona nije željela da bude u emotivnoj vezi sa njim. Ona je duže vrijeme odbijala da bude u vezi sa njim, a on je bio uporan. Situacija je postala ozbiljnija u utorak uvečer, kada je Đorđe telefonom pozvao djevojčicu i počeo da joj prijeti. Rekao je da će doći kod nje sa bombom, pištoljem i nožem te ubiti i nju i svu njenu porodicu. Nakon tog poziva, uplašena djevojčica sve je ispričala roditeljima koji su pozvali policiju, saznajemo od izvora bliskog istrazi.

LJUBAVNA VEZA

Osumnjičeni je, saznajemo, odranije poznat policiji po činjenju krivičnih djela i skoba sa zakonom, a hapšen je i zbog razbojništava. U aprilu ove godine na području Banje Luke zabilježen je skoro isti slučaj kada je policija privela A. B, a prošle godine je hapšen Stefan V. U decembru 2019. banjalučka policija je uhapsila Bojana Č. (29) zbog proganjanja i nanošenje povreda djevojci sa kojom je želio ljubavnu vezu, ali je ona to odbijala.