Protekla 24 sata u Cazinu obilježilo otuđenje tuđe stvari, fizički napad, više nesreća

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 14 stepeni Celzijusa. Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba vodostaj Mutnice iznosi 79,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je šest intervencija, od čega jedno krivično djelo, dva remećenja javnog reda i mira te tri saobraćajne nesreće.

Krivično djelo "otuđenje tuđe stvari" počinjeno je u Pećigradu, dok je javni red i mir remećen u Ćoralićima drskim ponašanjem i svađom, kao i u Crnaji, gdje je došlo do fizičkog napada i drskog ponašanja.

Na M4,2, mjesto Ostrožac, došlo je do lakše saobraćajne nesreće u kojoj su učestvovala 2 m/v, a u Kličićima do slijetanja vozila sa kolovoza. Jedno lice lakše je povrijeđeno u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na R402 Stijena, prilikom sudara 2 m/v.

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 56 pacijenata dok je sanitet korišten četiri puta.

Vodosnabdjevanje je redovno, bez prekida, a što se tiče elektrosnabdjevanja, sistem je trenutno stabilan. Bez planiranih radova Elektroprenosa BiH T/J Bihać- Cazin.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove vidljivost je jutros smanjena zbog magle. Izdvajamo šire područje Tuzle, Gračanice, Mrkonjić Grada i Foče. Skrećemo pažnju i na učestale odrone i savjetujemo oprezniju vožnju.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila kroz tunel Vranduk II saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Zbog povremeno pojačanog prometa vozila tokom dana, na ovoj dionici moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Na mostu preko rijeke Plive, na magistralnom putu M-5 kod Jajca, kao i na magistralnom putu M-18 Jošanica-Stup (u Rajlovcu) zbog sanacionih radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: Srbljani-Cazin, Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i magistralni put M-17 u Mostaru.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. 

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Dani vikenda su pred nama, tako da očekujemo pojačan promet vozila, kako na putevima u našoj zemlji, tako i na graničnim prelazima.