U četvrtak 25. godišnjica pogibije komandanta Mirsada Crnkića i njegovog pratioca Nihada Bužimkića

13. juna navršava se dvadeset peta godina otkako su izvršavajući borbeni zadatak u reonu Todorova smrtno stradali komandant 511. slavne brdske brigade Mirsad Crnkić i njegov lični pratilac Nihad Bužimkić.

U znak sjećanja na njihov ratni doprinos, ljudsku veličinu i žrtvu koju su podnijeli za našu slobodu godišnjica će se i ove godine obilježiti na prigodan način.

U četvrtak, 13. juna u 9.00 sati položit će se cvijeće na Centralnom šehidskom spomen-obilježju a zatim i na rodnoj kući komandanta Mirsada Crnkića.

Nakon toga obići će se šehitluci u Jezerskom gdje će se proučiti Fatiha i položiti cvijeće na turbe komandanta Mirsada Crnkića i njegovog pratioca Nihada Bužimkića.

Tevhid povodom dvadeset pete godišnjice od preseljenja na ahiret Mirsada Crnkića i Nihada Bužimkića proučit će se u džamiji džemata Krupa II poslije podne namaza od 13.30 sati.

Pozivamo sve koji cijene lik i djelo komandanta Mirsada Crnkića i njegovog pratioca Nihada Bužimkića da se pridruže prigodnom obilježavanju dvadeset pete godišnjice od njihove pogibije na borbenom zadatku.

P r o t o k o l
09.00 – Polaganje cvijeća i učenje Fatihe na Centralnom šehidskom spomen-obilježju
09.30 – Polaganje cvijeća na rodnoj kući k-danta Crnkića
10.00 – Polaganje cvijeća i učenje Fatihe na šehitlucima u Jezerskom
13.30 – Tevhid u džamiji džemata Krupa II