Čak četiri saobraćajne nesreće na području Cazina u protekla 24 sata

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od -4 stepena Celzijusa. Vodostaj Mutnice je u blagom padu i iznosi 107,00 cm.

Policijska stanica Cazin zabilježila je u protekla 24 sata pet intervencija.

Javni red i mir remećen je jednom u naselju Gnjilavac od strane 2 lica drskim ponašanjem.

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, na lokalnom putu u naselju Krivaja, 1 m/v udarilo je u elektro-stub, pri čemu je pričinjena materijalna šteta, dok povrijeđenih lica nije bilo.

Na parking prostoru ispred „Michelin“ Jošani NN je udario u parkirano m/v, a na R403B, u Begovim kafanama, došlo je do saobraćajne nesreće u kojoj su učestvovala 2 m/v. Na lokalnom putu u Podgredini također sudar između 2 m/v. U obje nesreće na vozilima je pričinjena materijalna šteta, bez povrijeđenih lica.

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 87  pacijenata, a sanitet je korišten četiri puta.

Vodosnabdjevanje je redovno, bez prekida, a odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.

Kada je u pitanju elektrosnabdjevanje, zbog planiranih radova Podružnice ED Bihać-PJD Cazin na elektro-energetskim objektima dana 26.12.2018. godine doći će do prekida u isporuci električne energije kupcima prema sljedećem rasporedu:

10:00-12:30 sati: Tržac; 
11:30-12:30 sati: Urga.

Dana 27.12.2018. godine:

10:00-11:30 Majetići;
11:30-12:30 Kula Begići.

Autobusne linije su redovne bez kašnjenja.

Iz BIHAMK-a upozoravaju da se na većini puteva u našoj zemlji jutros saobraća po mokrom kolovozu. Izuzetak su dionice u južnim krajevima gdje je kolovoz suh. Zbog niskih temperatura upozorava se na moguću poledicu.

Posebno izdvajaju puteve u višim predjelima, kao i mostove, vijadukte i prilaze tunelima.

Magla smanjuje vidljivost na magistralnom putu M-14 Bihać-Bosanska Otoka.

Na sitnije odrone zemlje ili kamenja skrećemo pažnju u usjecima i na planinskim prevojima. Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno. Na ostalim putevima sa aktuelnim radovima saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje postavljene signalizacije.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog loših uslova za vožnju u Crnoj Gori zabranjen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prelazu Hum-Šćepan Polje. Na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor obustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj.