52 pacijenta zatražila su medicinsku pomoć Doma zdravlja Velika Kladuša

.

52 pacijenta zatražila su medicinsku pomoć u protekla 24h u kladuškom Domu zdravlja. Dežurni doktori Samra Alibegić i Kenan Dautović na dalje liječenje uputili su dva pacijenta.

Mirna su protekla 24h iza kladuških vatrogasaca i službenika Policijske stanice.

Uredno je elektronapajanje, informišu iz Poslovnice „Elektrodistribucije“.

Katolici širom svijeta danas slave Uskrs. Svim katolicima općine Velika Kladuša u zemlji i dijaspori upućujemo čestitke povodom najvećeg kršćanskog praznika, Uskrsa – Kolektiv Radija Velika Kladuša.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar umjeren do pojačan, povremeno sa jakim udarima južni. Dnevna temperatura od 21 do 28 °C.

Jutarnji sati biće svježiji i ugodniji. Neuobičajeno visoke temperature tokom poslijepodneva, kod meteoropata bi mogle uzrokovati reakcije u vidu glavobolje, nervoze, malaksalosti. Preporučljivo je slojevito se odjenuti, umanjiti aktivnosti u najtoplijem dijelu dana. Ukoliko boravite u prirodi, poželjno je biti oprezniji i izbjegavati staništa alergogenih vrsta, s obzirom da su povoljni uslovi za povećanu produkciju polena.

Stanje na putevima

Meteorolozi su za danas najavili lijep i sunčan dan, pa će sigurno mnogi drugi dan vikenda iskoristiti za putovanje. Savjetuje se maksimalno oprezna vožnja, izbjegavanje rizičnih preticanja i obavezno korištenje sigurnosnog pojaas. Povećan je broj motociklista i biciklista, pa i njih molimo da poštuju sve saobraćajne propise. Radovi se izvode na nekoliko magistralnih puteva, a na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno. Na graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja.

Povodom Uskrsa, danas i sutra zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine.

Još danas je na snazi zakonska odredba o obaveznom posjedovanju zimske oprema ne putevima u Bosni i Hercegovini.