'Želim život': Veliki humanitarni koncert Zrna sreće za pomoć bolesnima i siromašnima u BiH

“Zrno sreće” je humanitarna organizacija za pomoć bolesnima i siromašnima u BiH. Riječ je o našim sugrađanima koji žive i rade u Švicarskoj te već šest godina pomažu onima kojima je pomoć najviše potrebna.

Organizacija je osmišljena i pokrenuta od strane dvanaest porodica koje su svoju individualnu pomoć, koju su proteklih godina samostalno pružale siromašnima u domovini, sada objedinile u zajednički rad. Vjeruju da će na ovaj način više i bolje pomoći siromašnim ljudima u BiH. Među članovima su i brojni Cazinjani, ali tu je i veliki broj drugih ljudi koji dolaze širom BiH.

I ove godine povodom 6-te godine postojanja i rada “Zrno sreće” organizira veliki humanitarni koncert pod nazivom "Želim život", a održat će se 29. februara 2020. godine u Sportanlage Bützel, sali u Staad /Thal, koja se smatra jednom od najvećih u regionu.

Prisutne će zabavljati Elvira Rahić, jedna od najboljih bh. pjevačica, poznata po interpretaciji tradicionalne narodne muzike i sevdaha, te Denial Ahmetović, mladi muzičar čija je karijera u usponu. Muzička pratnja biće SODA BAND iz Linza. Riječ je o profesionalnim muzičarima sa kompletnim orkestrom i ozvučenjem, koji su kroz dugogodišnji rad stekli veliko iskustvo i ime.

Dolaskom i kupovinom karte na ulazu Vi ste već donirali i pomogli nekome u našoj domovini, jer cjelokupna zarada od koncerta ide u Fond Zrna Sreće za siromašne i bolesne u Bosni i Hercegovini.

Vjerujemo da nećete propustiti ovo veče zabave i druženja, ali i humanosti.

Izvor: