Advokat Mile Radulović poručio: Istraga protiv Aleksića je pri kraju..

asd
Nakon što je Više tužilaštvo u Beogradu saslušalo sve svjedoke u istrazi protiv Aleksića, sada je na redu vještačenje svih žrtava

Advokat Jugoslav Tintor, zastupnik glumica Milene Radulović i Ive Ilinčić, kao i dvIJe devojke koje su želJele da ostanu anonimne, a od kojih je jedna maloljetna, izjavio je za medije da je istraga protiv Miroslava Aleksića, nastavnika glume osumnjičenog za seksualno zlostavljanje pri kraju i da ostaje da se vidi koji će biti naredni koraci tužilaštva.

Nakon što je Više tužilaštvo u Beogradu saslušalo sve svjedoke u istrazi protiv Aleksića, sada je na redu vještačenje svih žrtava, koje se očekuje narednih dana.

Dosad je vještačenje obavljeno u odnosu na maloljetnu žrtvu, jer je zbog njenih godina bilo potrebno obaviti vještačenje prije davanja iskaza.

Početkom ove sedmice saslušani su posljednji Aleksićevi svjedoci, među kojima su bile četiri njegove nekadašnje učenice, dvije majke nekadašnjih polaznica i jedan svjedok sa Fakulteta dramskih umjetnosti, a kako su prenijeli pojedini beogradski mediji, navodno je reč o logopedu, kojeg je Aleksić povremeno privatno angažovao za učenike.

Iako postoji vjerovatnoća da optužbe protiv Aleksića budu odbačene, Tintor to ne očekuje.

Aleksić se nalazi u pritvoru i do sada je tri puta u tužilaštvu negirao optužbe devet djevojaka koje ga terete za seksualno zlostavljanje u periodu dok su bile učenice u njegovoj školi glume.

Kako prenosi Nova.rs, MUP je ranije saopštio da se sumnja da je Aleksić od 2012. u prostorijama škole glume “Stvar srca” u Beogradu, čiji je vlasnik, seksualno napastvovao pet svojih učenica, od kojih su dvije za vrijeme izvršenja krivičnog djela bile maloljetne. Za krivično djelo koje mu se stavlja na teret propisana je kazna zatvora preko deset godina.