Advokat Trumpa poručio da njegovom klijentu neće biti stavljenje lisice na sudu u New Yorku

.
Advokat Joe Tacopina, koji zastupa Donalda Trumpa, poručio je da njegovom klijentu neće biti stavljene lisice na sudu u New Yorku sljedeće sedmice.

Upitan na američkom ABC Newsu kako očekuje da se suđenje odvijati, Tacopina je mišljenja da je siguran da će tužilac pokušati izvući svaki djelić publiciteta koji mogu od ove stvari, ali je ponovo dodao da Trumpu neće biti stavljene lisice.

"Kažu da će zatvoriti ulice oko zgrade suda, zatvoriti zgradu suda. Ući ćemo tamo... izjasnit će se nevinim, počet ćemo razgovarati o podnošenju zahtjeva, što ćemo učiniti odmah i vrlo agresivno, u vezi s pravnom održivošću ovog slučaja", kazao je Tacopina.

Podsjećamo, Trump je reagovao na podizanje optužnice protiv njega u slučaju gdje se tereti za plaćanje šutnje zvijezdi filmova za odrasle Stormy Daniels o njihovoj aferi.

"Ovo je politički progon i miješanje u izbore na najvišoj razini u historiji. Od vremena kada sam sišao niz zlatne pokretne stepenice u Trump Toweru, pa čak i prije nego što sam prisegnuo kao vaš predsjednik Sjedinjenih Država, radikalni lijevi demokrati - neprijatelji marljivih muškaraca i žena ove zemlje - bili su uključeni u lov na vještice kako bi uništili pokret Make America Great Again", napisao je Trump u svojoj reakciji.

Nakon toga naveo je i druge afere za koje je bio sumnjičen: Rusija, Muellerova istraga, Ukrajina, Prvi i drugi opoziv te racija u Mar-a-Lagu za koju je napisao da je bila nezakonita i protivustavna.

“Demokrati su lagali, varali i krali u svojoj opsjednutosti pokušajima da 'dobiju Trumpa', ali sada su učinili nezamislivo - optužili potpuno nedužnu osobu u činu očitog miješanja u izbore. Nikada prije u historiji naše nacije to nije učinjeno. Demokrati su varali bezbroj puta tokom desetljeća, uključujući špijuniranje moje kampanje, ali koristiti naš pravosudni sustav kako bi kaznili političkog protivnika, koji je slučajno predsjednik Sjedinjenih Države i daleko vodeći republikanski kandidat za predsjednika, nikada se prije nije dogodilo", poručio je Trump.

 

Foto:Arhiv