AFERA BOBAR BANKA: Podnesena prijava i protiv Adnana Terzića!

Home

AFERA BOBAR BANKA: Podnesena prijava i protiv Adnana Terzića!


Pripadnici SIPE podnijeli su Tužilaštvu BiH izvještaj o počinjenim krivičnim djelima protiv pet lica zbog organizovane prevare i izvlačenja novaca iz Bobar banke, saznaje BN u izvorima bliskim bezbjednosnim strukturama. Prema istom izvoru, među tim licima je i bivši predsjedavajući Savjeta ministara BiH Adnan Terzić, koji se nalazi na dirketorskoj fotelji “Autoceste” Federacije BiH. Terzić se, prema tim izvorima, tereti se da je sa bivšim direktorom filijale Bobar banke u Tuzli Marjankom Divkovićem oštetio Bobar banku za dva miliona maraka.

Terzić se, prema tom izvoru, tereti da je sa bivšim direktorom filijale Bobar banke u Tuzli Marjankom Divkovićem, osmislio prevaru i organizovao grupu koja je oštetila Bobar banku za dva miliona KM.

Terzić, Divković i ostali osumnjičeni, prema informacijama BN-a, doveli su u zabludu Kreditni odbor Bobar banke davanjem lažnih podataka i nenaplativog obezbjeđenja za kredit od dva miliona maraka, koji je Bobar banka dala preduzeću US telcom iz Ključa, a kao garancija založeno je tuđe zemljište preduzeća „Grupeks“ koje je lažno, falsifikovanim papirima, prikazano kao zemljište US telcoma.

Sredstva u visini od dva miliona miliona maraka su transferisana na račune firmi „Grupeks“ iz Velike Kladuše i Građevinskog preduzeća „Put“ iz Sarajeva.

Nakon realizacije kredita u preduzeću US telcom otvoren je stečaj, a Bobar banka oštećena je za dva miliona, koji ne mogu da naplate, jer je preduzeće ugašeno.

Sud BiH je ranije podigao optužnicu protiv 16 osoba u slučaju Bobar banke, među kojima su i bivša direktorica Agencije za bankarstvo RS Slavica Injac i direktorica IRB-a Snežanu Vujnić.

 

(Izvor: Slobodna Bosna)

Tagovi
Objavio: Sat, 22/07/2017 - 11:01

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top