Afera sa pranjem novca trese Fudbalski savez Makedonije

Afera sa pranjem novca i zloupotrebom službenog položaja trese Fudbalsku federaciju Makedonije, prenosi portal A1on iz Skoplja.

Glavna knjigovođa makedonske fudbalske federacije Olgica Mladenovska sumnjiči se da je godinama dopisivala nule na računima kako bi dobila veće sume novca od FIFA i UEFA, vodila duplo računovodstvo, sarađivala sa firmama koje su pružale različite usluge federaciji, te delila zaradu s njima, i samo u posljednje dvije godine oštetila budžet FFM za više od milion evra.

Prošle godine u oktobru protiv nje je podnijeta krivična prijava. Mladenovska je tada suspendovana, a nakon toga je dobila otkaz iz FFM gdje je radila oko tri decenije.

Tužilaštvo u Skoplju je potvrdilo da se radi po prijavi Fudbalske federacije Makedonije.

"Nakon dobijanja krivične prijave u Skopskom tužilaštvu za gonjenje organizovanog kriminala i korupcije gdje je otvoren predmet, nadležni tužilac je izdao naredbu za skupljanje informacija u odnosu na to da li je počinjeno krivično delo. Nakon analize zahtevane dokumentacije biće doneta meritorna odluka tužilaštva", izjavili su u tužilaštvu za ovaj skopski portal, prenose Novosti.