Agro Pilot d.o.o. s Vama kao partner u poljoprivrednoj proizvodnji

Na sjeverozapadu BiH, na području općine Velika Kladuša, tačnije u mjestu Zborište smještena je poljoprivredna apoteka Agro-Pilot d.o.o. koja postoji od 2015. godine.

Ova poljoprivredna apoteka je jedna od najuspješnijih na Unsko-sanskom kantonu. To joj je omogućio zdrav odnos sa kupcima i povjerenje poljoprivrednih proizvođača. Od početka poslovanja bave se i otkupom krastavca kornišona te otkupom kestena, što poljoprivrednicima olakšava mnogo toga budući da se na ovom regionu obavlja dosta poljoprivrednih djelatnosti te je zastupljeno mnoštvo različite poljoprivredne proizvodnje.

Sjedište firme se nalazi u Zborištu, na glavnoj magistrali od Bužima prema Velikoj Kladuši. Ova magistrala spaja Veliku Kladušu sa Bužimom, dalje sa Bosanskom Otokom (Bosanska Krupa) i dalje prema Bosanskom Novom, Bosanskoj Kostajnici itd.

Image

Apoteka je idealna kao mjesto kupovine za mještane iz lokalnih mjesta: Zborište, Stabandža, Crvarevac, Čaglica, Bosanska Bojna, Vrnograč, Todorovo, Elezovići, Grabovac, Gradina, Aleševići, Vrhovska, Bućevci, Varoška Rijeka, Zaradostovo, Bag, Radoč, Bužim centar, Todorovska Slapnica, Mala Kladuša, Velika Kladuša centar, Marjanovac, Barake itd.

U svom asortimanu ponude poljoprivrednih artikala, robe i opreme nalaze se sjemena kukuruza i strnih žitarica renomiranih sjemenskih kuća: Bc Zagreb, NS, ZP, Syngenta, Pioneer, Poljodar, Poljoprivredni Institut RS. Nude i sjemena krmnog bilja te sjemena za travnate površine dvorišta i sportskih terena. U ponudi možete dobiti i sadni materijal voćarskih kultura, ukrasnog bilja, ukrasnog drveća, cvijeća i slično tome, kao i sjemena svih vrsta povrća.

Image

Za sjetvu i sadnju imate sve vrste mineralnih i tečnih gnojiva, raznih granulacija i formulacija. Posebno se ističu tečna gnojiva kompanije Puccioni 1888 koja se dobavljaju iz Italije. Njihova tečna gnojiva poput Nextra, J-Feed, Basic Power, Brixer i Quix Total su najkvalitetnija tečna gnojiva na tržištu BiH. Također, posjeduju i kristalone (gnojiva za dopunsku ishranu biljaka) u svim formulacijama za sve fenofaze biljaka u svim voćarskim, ratarskim, povrtlarskim te cvjećarskim proizvodnjama.

Agro-Pilot Vam nudi širok asortiman elektronskih aparata za sve namjene: bušilice, šlajferice, mašine za pranje, mašine za varenje, elektronski čekić, pumpe za vodu, rezne pile razne, trimeri, kosilice, motorne testere, električne testere, blanje, agregati i generatori raznih jačina. Možete naručiti i priključke za traktore ili manje samohodne freze ili kosilice.

Image

Nudi Vam se i asortiman građevinskog alata, popratne opreme, sitnog građevinskog materijala, boje i lakovi i slično tome. Također, imamo u ponudi materijal za elektroinstalacije, kao i materijal za vodoinstalacije.

Ukoliko Vam trebaju dijelovi za bilo koji tip traktora ili priključaka, kao i dijelovi za samohodne kosilice, to možete naći upravo u firmi Agro-Pilot d.o.o. u Zborištu.

Za domaćice nudimo kompletan asortiman robe za kuhinju, domaćinstvo, sredstva za čišćenje, razne alatke za čišćenje: metle, džogere. Nudimo Vam i sve za pripremanje zimnice - od tegli, buradi razne veličine i ostalog.

Image

Ukoliko Vam treba folja, mreža za sijenćenje, mreža za zaštitu od komaraca, razni materijal za ograđivanje, farmersko pletivo i sve slično tome, možete to pronaći upravo u ovoj firmi i to na dužinu koja Vam treba počevši od jednog metra.

Ovdje možete naći i sve tipove ulja za sve vrste vozila, kao i maziva, svjećice, popratnu opremu koja vozila moraju da imaju i slično tome.

Za one najmlađe imamo bicikla, ljuljačke, dijelove za bicikla i to komplet program, bazene i razne druge stvari.

Image

Što se tiče stočne hrane, nudimo bogat program dopunske i potpune smjese za muzne krave, tovne bikove, koke nosilje, purane, brojlere (tovne piliće), ovce i koze, konje, mačke i pse.

Ukoliko imate problem u Vašoj biljnoj proizvodnji i trebaju Vam zaštitna sredstva, Agro-Pilot Vam nudi šđirok spektar fungicida, insekticida, akaricida, herbicida, rodenticida, limacida i slično.

Ono što je  za Vas najbitnije jeste da ova kompanija ima stručni tim koji je već pokazao svoje rezultate na terenu. Agronom Esad Pilipović, kao direktor firme, ima dugogodišnje iskustvo u poljoprivrednoj proizvodnji, još od 1980. Kada je počeo raditi  u gigantskoj korporaciji Agrokomerc u bivšoj državi, a da ne pričamo o tome da je prvi u poslijeratnom periodu otpočeo sa kooperativnom proizvodnjom kornišona skupa sa još nekoliko partnera te prvi pokrenuo proizvodnju kornišona na špaliru, što je revolucija u proizvodnji krastavca kornišona. Sa ovakvim dugogodišnjim iskustvom u poljoprivrednoj proizvodnji ne možete pogriješiti sa odabirom baš ove firme kao savjetnika i partnera za poljoprivrednu proizvodnju.

Image

Pored njega, u timu je i agronom Bekir Dolić, koji studira fitomedicinu na magistarskom studiju na Univerzitetu u Sarajevu, a koji je svojim radom na terenu od 2014. godine te posjedovanjem vlastite farme i svih aktuelnih tipova poljoprivredne proizvodnje na njoj već dokazao svoje sposobnosti i predanost poslu.

Najznačanije je to da ova firma surađuje sa 150 poljoprivrednih proizvođača od kojih otkupljuje krastavac kornišon. Skoro svake godine, nakon berbe, ova kompanija prva na kantonu isplati svoje poljoprivredne proizvođače, a prošle godine su, iako u teškim i kišovitim uslovima proizvodnje, imali najveće prinose po proizvođaču upravo zahvaljujući ovoj dvojici stručnjaka.

Image

Proizvođači kornišona na račun proizvodnje mogu da otpreme bilo kakve artikle iz poljoprivredne apoteke koje ova firma ima i da ih plate u predanim količinama krastavca što ovog otkupljivača čini pristupačnijim od drugih. Također, dolaze na kućnu adresu po Vaše količine krastavca tokom sezone, a agronom Bekir Dolić Vam je na raspolaganju svakim radnim danom 07:00-19:00 sati za savjete vezano za proizvodnju krastavca kornišona, ali i za drugu problematiku poljoprivredne proizvodnje na Vašem imanju.

Skupa sa renomiranim sjemenskim kućama zasijavaju oglede na području cijelog kantona i rade naučna istraživanja, vaganja, mjerenja i slično tome.

Za više informacija o kompaniji i njihovim uslugama možete se obratiti na Facebook profil Agro-pilot d.o.o. ili na brojeve telefona +387 60 311 2005 i +387 60 334 6031.

 

Dobro nam došli, Vaš Agro-Pilot d.o.o.

Image