Ahmetović: Salkić je zloupotrijebio Memorijalni centar u Potočarima u svrhu vlastite promocije

Ramiz Salkić, aktuelni potpredsjednik RS, zloupotrijebio je danas, prvi dan kampanje, Memorijalni centar u Potočarima u svrhu sopstvene promocije.  

- Pod navodnim pokroviteljstvom i pozivom boračkih udruženja, Salkić je održao stranački miting na kostima žrtava srebreničkog genocida, pokazujući da mu naredni mjesec ništa neće biti sveto u borbi za još jedan mandat - naglasio je Sadik Ahmetović, kandidat Proevropskog bloka za predsjednika/potpredsjednika Republike Srpske.

On je istaknuo da "Memorijalni centar u Potočarima mora biti spomenik žrtvama genocida i tako mora i ostati. Na to nas obavezuju oni koji su dali svoje živote za BiH".

- Ovo što je danas uradio, zloupotrijebio žrtve genocida u svrhu stranačke promocije, je gnusno. Također, aktuelna Uprava Memorijalng centra u Potočarima trebala je spriječiti ovu privatizaciju poginulih s ciljem dobivanja nekoliko glasova - istaknuo je Ahmetović.

Ahmetović, koji je osam godina bio i član Uprave Memorijalnog centra u Potočarima, naglašava da se za to vrijeme u Potočarima ništa slično nije desilo.

- Niti sam ja ikada lično niti sam kome dozvolio da drži govore u Potočarima za vrijeme izborne kampanje i uznemirava kosti žrtava. Za sve vrijeme moje političke karijere, a to su dvije i po decenije, skoro da nisam vidio gori način nečega za šta Salkić valjda misli da je sastavni dio kampanje. Iako sam osam godina bio u Upravi Memorijalnog centra, gradio ga i vodio računa o njemu, iako je skoro sav muški dio moje porodice sahranjen u Potočarima, to nije ni moje ni bilo čije vlasništvo - naglasio je Sadik Ahmetović.