Akcija „Dizni 3“ u Sarajevu: Iz poslovnog prostora rasturao marihuanu

Uhapšen E. M. (30) iz Sarajeva

Pripadnici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe droga - Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo sinoć su u 21 sat izveli akciju kodnog naziva „Dizni 3“.

Tom prilikom su uhapsili dilera E. M. (30) iz Sarajeva, a oduzeta je značajna količina droge.

Kako je potvrđeno iz MUP-a KS, pretresom poslovnog objekta koji 30-godišnjak koristi u sarajevskoj općini Centar pronađeno je 110 grama marihuane, paketić amfetamina, dvije digitalne vage i novac, prenosi Dnevni avaz.

E. M., koji se sumnjiči za krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet droga, nakon završene kriminalističke obrade bit će predat u nadaležnost Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo.

U akciji su pretreseni K. Dž. iz Sarajeva od kojeg je oduzeto 30 grama marihuane te V. K. iz Sarajeva kod kojeg je pronađeno skoro 60 grama marihuane.

Protiv osumnjičenih će biti dostavljen izvještaj, zbog sumnje da su počinili krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja droga.

Inače, u proteklom periodu sarajevski policajci su izveli još nekoliko akcija u kojima su pronašli značajnu količinu droge, a na Ilidži i u Ilijašu otkrili su i laboratorije za uzgoj marihuane.