Akcija dobrih ljudi u Velikoj Kladuši - Opremimo školsku biblioteku

.

 

Biblioteke su posebni svjetovi, mjesta gdje su priče, imaju taj neki posebni miris, posebni zrak i ono nešto što treba da privuče znatiželjne učenike da posegnu za knjigom na polici. Nakon što im je jedna kladuška stolarska radnja poklonila namještaj za biblioteku, i pored donacija nekadašnjih radnika, police biblioteke OŠ „Donja Vidovska“ bile su poluprazne. 

Vodeći se mišlju da djeci treba poklanjati poklon koji se iznova otvara a to je upravo knjiga, u OŠ „Donja Vidovska“ pokrenuta je akcija prikupljanja knjiga.

Svojom objavom na društvenim mrežama nastavnica Nisveta Hodžić privukla je pažnju prijateljice iz Ključa koja je u svom gradu pokrenula akciju prikupljanja te su određeni broj naslova i donijeli u ovu kladušku osnovnu školu.

„Posjetili smo OŠ “Donja Vidovska” kako bismo donirali prikupljene i kupljene knjige za akciju po nazivom “Poklon koji se iznova otvara”. Ova aktivnost implementirana je od strane UOC Kosmos Youth Center KOSMOS Youth Centre “Kosmos” te Ureda za dijasporu općine Ključ Opcina Kljuc. Koristim ovu priliku da se zahvalim svima koji su poklonili dio svoje kućne biblioteke za jednu ovakvu plemenitu aktivnost“ – naglasila je Azra Kujundžić koja se zahvalila domaćinima, direktoru škole Edinu Selimoviću i nastavnici Nisveti Hodžić.

Biblioteka treba da je mjesto gdje se đaci rado okupljaju i istražuju jer dječija mašta može svašta a obogaćujemo maštu čitajući knjige! Podržite i vi ovu akciju i poklonite djeci OŠ „Donja Vidovska“ poklon koji se iznova otvara.