Akcija "Kalibar" u BiH: U Smartu krio municiju, pronađeni i - trotilski meci

.
Oduzeto je i 560 komada municije kalibra 7,62 milimetra i 14 komada municije kalibra 7,9 milimetra

 

Policija iz Laktaša jučer je u okviru akcije kodnog naziva "Kalibar" uhapsila M. V. iz Banja Luke koje se sumnjiči da je počinilo krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Kako su saopćili iz Policijske uprave Banja Luka, na osnovu naredbe Osnovnog suda u Banjoj Luci, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, pripadnici Policijske stanice Laktaši su u saradnji sa pripadnicima Uprave za policijsku podršku, istog dana, izvršili su pretres vozila Smart kojim je upravljalo Banjalučanin.

"Tom prilikom je pronađen i uz potvrdu oduzet 61 trotilski metak od po 200 grama, 59 trotilskih metaka od po 100 grama, 560 komada municije kalibra 7,62 milimetra i 14 komada municije kalibra 7,9 milimetra, saopćeno je iz policije.

U saopćenju se dodaje da su oduzeti i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela. 

- Nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta protiv M. V. slijedi podnošenje izvještaja o počinjenom krivičnom djelu Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka", zaključuje se u policijskom soapćenju.

Foto: Ilustracija