Akcija Tebra: Dvije osobe lišene slobode u Ljubuškom

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu jučer (05.07) su u saradnji sa USKOK-om i MUP-om Republike Hrvatske, na području Ljubuškog, proveli operativnu akciju kodnog naziva “Tebra", saopćeno je iz SIPA-e.

Prilikom realizacije operativne akcije, policijski službenici SIPA-e izvršili su pretrese na četiri lokacije i lišili slobode dvije osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivična djela “Organizovani kriminal” i “Neovlašteni promet opojnim drogama“.

Prilikom pretresa otkriveno je i privremeno oduzeto više mobilnih telefona, SIM i memorijskih kartica, pet komada automatskog vatrenog oružja, veća količina municije raznog kalibra, 10 okvira za automatsku pušku, četiri električna detonatorska upaljača, dvije kamuflažne kamere sa antenom i ručna radio veza „COBRA“.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, osobe lišene slobode biće predate Tužilaštvu Bosne i Hercegovine na dalje postupanje, prenosi N1.

Iz SIPA-e su se zahvalili policijskim službenicima Granične policije BiH i Ministarstarstva unutrašnjih poslova Zapadno-Hercegovačkog kantona na pruženoj pomoći prilikom realizacije ove akcije.

Izvor: