Akcija za Jasmina Šabića i njegovu porodicu

humanitarna pomoc
U cijelosti prenosimo objavu udruženja Zrno Sreće koja je pokrenula ovu akciju.

 

Poštovani Prijatelji

Obišli smo jednu mladu porodicu i uručili smo donaciju od 1000 Švicarskih franaka.

Međutim kako smo se lično uvjerili u kakvim uslovima žive Jasmin sa svojom mladom suprugom, bebom od 8 mjeseci i starom bolesnom majkom, odlučili smo da poduzmemo akciju i pozovemo sve koji mogu i koji žele da nam se pridruže, da pomognemo jednu mladu, urednu i normalog života željnu porodicu.

Nakon što su dobili bebu, Jasminov otac ih izbacuje, istjera ih iz porodične kuće. I njih i Jasminovu staru, bolesnu majku.

Sada privremeno žive u jednoj sobi, sve četvero. Imaju jedan vanjski wc.,u teškim uslovima. Jasmin radi, bori se, ali to je nedovoljno za troškove, kamoli da obezbijedi uslovan smještaj za svoju porodicu.

U razgovoru sa njegovim komšijama došli smo do informacije da u blizini ima kuća na prodaju. Komšije su već poduzele akciju da pomognu Jasminu da pokuša prikupiti 25000 maraka, dabi kupio tu kuću.

Dalje smo dobili informacije da je Jasmin jedan predobar mladi čovjek koji zaslužuje pomoć. Na molbu upravo tih ljudi, koji poznaju Jasmina, njegovu porodicu i stanje u kojem se nalaze,

Zrno Sreće pokreće akciju prikupljanja novčanih sredstava za kupovinu kuće. Do sada je prikupljeno 10000 maraka, potrebno je još 15000 maraka. To je mali iznos na spram onog šta možemo učiniti za njih ako svi zajedno uspijemo u ovoj akciji. Svako po malo, a njima to bude dovoljno za sreću.

Svako ko želi pomoći, može uplatiti donaciju na bankovni račun Zrna Sreće sa naznakom uplate:

DONACIJA ZA JASMINA ŠABIĆA

Vjerujemo da ćemo zajedno ostvariti san ovo dvoje mladih ljudi koji su samo počeli živjeti. Dajmo im šansu za život dostojan čovjeka.

U prilogu su slike i video gdje oni žive i kuće koja bi se mogla kupiti za njih.

Oni koji žele da ih obiđu i sami se uvjere :

Jasmin Šabić

Veliki Badić-Šabić

Bosanska Krupa

Tel. 00387 61 626258

Molimo vas Podijelite na svoj Facebook, tako ćemo još više pomoći