Savjet MZ Ozimice II održao konferenciju za novinare: Ako nam zatvore ambulantu, 4000 ljudi će na proteste

Savjet Mjesne zajednice Ozimice II održao je jutros konferenciju za novinare na kojoj su upoznali medije i javnost o izmještanju ambulante na Ozimicama II. Kako kažu, niko ih nije obavijestio, već su za ovu namjeru saznali od vlasnika poslovnog prostora u kojem se trenutno nalazi ambulanta.

Obraćali su se premijeru USK-a, ministrici zdravstva USK-a, direktorici Doma zdravlja Bihać, gradonačelniku Bihaća, tvrde u Savjetu MZ. Od svih ovih obraćanja, prema njihovim riječima, dobili su samo informaciju da je problem poslovnog prostora, vlaga. Međutim, oni tvrde da doktorica koja radi u ovoj ambulanti ne prima pacijente u prostoriji predviđenoj za to, već u ostavi, prenosi uskinfo.ba.

Zašto nije ponuđen određeni vremenski rok da se problemi saniraju, već odmah idu u izmještanje. Da su rekli, mi bi problem riješili. Ako ga ne riješimo, neka je onda izmjeste, slažemo se, rekao je predsjednik MZ Ozimice II, Hasib Sulić. 

Prema riječima predsjednika MZ, izmještanje je planirano u Tehničku školu, što predstavlja veliki problem, budući da ova ambulanta opslužuje oko 4000 stanovnika, većinom starijih osoba. 

Ako se ambulanta izmjesti 04.11. kako je za sada planirano, stanovnici mjesnih zajednica koje opslužuje ova ambulanta, izići će na proteste, kazao je predsjednik MZ Ozimice II, Hasim Sulić.