Ako vas muče žuti zubi, saznajte kako ih prirodno izbijeliti

f

Neki od vas su sigurno po prirodu sretna i nasmijana osoba, ali ne smijete se puno zbog nesigurnosti s zubima. Postoje načini da izbijelite zube prirodnijim putem, bez skupih preparata. Jedan od najvećih uzroka loših zuba jeste sama prehrana.

Mnogo stvari ima negativan efekat na zube, što ih vremenom požuti, poput: cigareta, kafa, razni slatkiši. Preporučljivo je da izbjegavate navedene stvari tokom procesa izbjeljivanja vaših zuba. Moguće je i kako vrijeme prolazi da zubi žute od starosti i konzumiranje raznih lijekova.

Neki od načina da izbijelite svoje zube su:

Soda bikarbona i limun (možete i sa vodom)

Limun je puno bogat vitaminom C koji odlično izbjeljuje zube. Kiselina koju limun u sebi sadrži najbolje je da se pomiješa sa sodom bikarbonom koja neutralizira i smanjuje tu kiselinu, ali ipak je malo ostane i to je idealno za izbjeljivanje zuba. Napravite malu kombinaciju limuna i sode bikarbone u neku posudu i miješajte dok se ne dobije pasta. Ta pasta se nanosi na zube i ostaviti da djeluje minut ili nešto malo više, ali ne više od tri minute jer biste onda nanijeli štetu svojim zubima. Nakon toga samo isperite zube vodom.

Jedna jabuka na dan

Najljepši prirodni a ujedno i najzdraviji način jeste konzumiranje jedne jabuke dnevno. Bitno je da jabuka bude neoguljena. Navedeno voće sadrži u sebi malinsku kiselinu, što je jedan od čestih preparata koji se koristi da bi se napravila vještačka pasta izbjeljivanja zuba. 

Lovorov list i kora naranče

U posudici izmrvite jednaku količinu lovorovog lista i sušene kore naranče. Dodajte malo vode kako bi se smjesa povezala. Pastu nanesite na zube i ostavite je da djeluje tri minute. Nakon toga isperite zube vodom i iščetkajte zube zubnom pastom.