Aktivizam Nezavisnog bloka i konkretna rješenja (FOTO)

Nezavisni blok
Na sinoć održanim sastancima Gradskih odbora Nezavisnog bloka u Bihaću i Velikoj Kladuši, razgovaralo se o aktivnostima koje su sprovedene u prethodnom i onim koje se planiraju u narednom periodu.

 

Sve aktivnosti koje su urađene i koje se trebaju realizirati vezane su za poboljšanje životnih uslova građana. Kako je navedeno u razgovoru, potrebno je realizirati sve one projekte koji će optimizirati rad Gradske uprave, poboljšati infrastrukturu, ojačati obrazovanje, spriječiti odlazak mladih ljudi i stvoriti ambijent dostojan čovjeka, ambijent koji će garantovati razvoj u svim segmentima društvenog i privrednog djelovanja i koji će težiti europskim vrijednostima. Briga o dijaspori i njenoj afirmaciji, jedno je od temeljnih pitanja kojim se ova stranka bavi, a najbolje se pokazalo u periodu pandemije. Nizbježno je bilo i pitanje migrantske krize koja sve više pritiska ovaj kanton, a posebno u uslovima dešavanja u poslijednjem periodu.

Okosnica navedenih sastanaka bilo je usaglašavanje konkretnih rješenja koja će biti sprovedena koristeći postojeće resurse i animirajući nadležne institucije da rade svoj posao.

Obzirom da je ovo relativno mlada stranka, nastala prije tri godine, shvatila je da se za svaki konkretan problem mora ponuditi i konkretno rješenje i da je krajnje vrijeme da se učini pokretački korak naprijed.