Aleksandar Vučić i političari iz RS-a o deklaraciji SDA

U Beogradu je počeo sastanak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom i predstavnicima parlamentarnih stranaka iz Republike Srpske.

Sastanku prisustvuju i predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, premijer Radovan Višković i predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović. Prisutni su i premijer Srbija Ana Brnabić, ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin i Nikola Selaković, generalni sekretar predsjednika Srbije.

Prisustvuju i predsjednici Srpske demokratske stranke Mirko Šarović, Demokratskog narodnog saveza Marko Pavić, Partije demokratskog progresa Branislav Borenović, Narodnog demokratskog pokreta Dragan Čavić, Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić i Socijalističke partije Petar Đokić - prenosi Oslobođenje.

Kako je ranije najavljeno, najviši zvaničnici Srpske i lideri parlamentarnih stranaka, upoznaće Vučića o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH i problemima nastalim nakon što je SDA usvojila programsku deklaraciju za koju u RS-u smatraju da je antidejtonska.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da će u Beogradu razgovarati sa predstavnicima svih značajnijih političkih stranaka u Republici Srpskoj u želji da se sačuva mir u regionu.