Aleksandra Samardžić osvojila zlato na Evropskom univerzitetskom judo prvenstvu

aleksandra
Judo reprezentativka Bosne i Hercegovine i predstavnica Univerziteta u Sarajevu (UNSA) Aleksandra Samardžić osvojila je prvo mjesto i zlatnu medalju na Evropskom univerzitetskom judo prvenstvu u okviru Evropskog univerzitetskog combat prvenstva, koje se održava u Zagrebu od 21. do 23. jula.

 

Aleksandra je nastupila u kategoriji do 70 kg, te ostvarila četiri pobjede nad predstavnicama Ukrajine – Rytska Mariia, Rumunije – Severin Olgu, Ukrajine – Tsimko Olga, dok je u finalnom meču pobijedila predstavnicu SR Njemačke Redig Mareike i postala univerzitetska prvakinja Evrope.

Aleksandra Samardžić je, inače, na Masteru studija Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu.

Danas je nastupio i Domagoj Marić koji je predstavljao Sveučilište u Mostaru i osvojio peto mjesto, dok je Mustafa Hebib ostvario dvije pobjede i jedan poraz, Toni Miletić jednu pobjedu i jedan poraz, Domagoj Pušić jednu pobjedu i dva poraza, a Božidar Vučurević jedan poraz.

Naši momci su dostojanstveno predstavljali svoje univerzitete i boje Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Judo saveza BiH.

Iz Saveza, istovremeno, podsjećaju da je u petak Anđela Samardžić osvojila srebrenu medalju, a Mila Petrović peto mjesto.

Uz naše sportiste bili su i treneri Karim Hebib i Mitar Mrdić, kao i prof. Branislav Crnogorac, koji je na ovom prestižnom Evropskom univerzitetskom prvenstvu obnašao funkciju potpredsjednika tehničke komisije EUSA, navodi se u saopćenju.