Alma Duraković iz Cazina pravi divne i unikatne cvijetne bukete

Nn

Alma Duraković je mlada i vrijedna djevojka iz Cazina koja se bavi izradom cvjetnih dekoracija na drugačiji način. Oduvijek je bila jako maštovita i kreativna pa je tu svoju ljubav pretvorila u nešto jako korisno i inovativno.

Ugodan i detaljan razgovor sa dragom Almom pročitajte u nastavku.

 

1.Pozdrav Alma! Možeš li se predstaviti našim čitateljima i reći nešto više o sebi?

Moje ime je Alma Duraković. Rođena sam 27. augusta 1998. godine u Bihaću. Živim u Cazinu. Trenutno sam zaposlena, a također pomažem roditeljima u porodičnom poslu. Taj rad mi je omogućio ovo iskustvo koje imam sad, kad je u pitanju rad s ljudima. 

Image
Jj

2. Odakle ideja za pokretanje tvog zanimljivog biznisa?

Ideja. To je ta riječ. Ona je pokretač svega u čovjekovom životu. Bez nje se ne može doći do novih stvari. Džim Roni je jednom rekao da rad rađa ideje i ja sam živi dokaz toga. Oduvijek sam bila radišna i vrijedna,  kreativna i maštovita, od malih nogu voljela sam nešto stvarati, crtati i biti inovativna, pa makar to bio i obični crtež u školi. Tako sam jednog dana odlučila pretočiti svoju kreativnost u nešto korisno i inovativno, nešto što se ne vidi svakog dana, a sa druge strane može iznenaditi i uveseliti mnoge. Znate kako kažu, ko ima volje, ima i načina.

 

3. Objasni nam malo detaljnije o svom radu i koji ti je omiljeni Flower box? 

Pokušavam se prilagoditi željama i potrebama kupaca i što bliže i bolje ispuniti njihova očekivanja. Što su moji kupci zahtjevniji, tako sam i ja sve maštovitija i bolja, pa samim tim mi je najdraži onaj Flower Box oko kojeg treba najviše truda, kreativnosti i zalaganja.

Image
Nn

4. Koliko je vremena potrebno da se izradi ovaj unikatni buket?

Najbitnije da kažem da taj svaki proizvod stvarno nastaje iz ljubavi prema ovom poslu, tako da je svaki proizvod rađen sa maksimalnim trudom i zalaganjem. Također, zavisno od želje kupca, veličine Flower Boxa i zahtjevnosti nastaje i sam Flower Box, tako da je svaki poseban na svoj način i niti jedan ne izrađujem istim tempom, načinom rada niti istom količinom vremena. 

 

5. Šta je tvoj moto u životu i imaš li neku poruku za sve nas?

Čovjekov život izgrađen je od 10% onoga što mu se događa u životu i od 90% načina na koji to gleda, a ja sam veliki optimista u životu i sve što činim i radim je iz ljubavi. “Ako možemo sanjati, možemo i ostvariti!”

Image
Nj

6. Gdje pronalaziš inspiraciju za svoj rad?

Ne pronalazim je, ona dolazi sama. Svakim novim danom. Dovoljan je pozitivan pogled na svijet i ništa čovjeku nije nemoguće jer je inspiracija zapravo nadahnuće i svojstvena je svakom čovjeku. Ukratko, svi možemo kada bi htjeli.

 

7. Kakvi su ti planovi za budućnost?

Kako sad, tako i u budućnosti želim da uveseljavam i usrećujem, da stvaram nešto što ne vidimo svakog dana. Mislim da svaki čovjek ima ideju, viziju ili plan kako da bude inovativan i kako da se istakne u masi, samo što nema dovoljno volje da slijedi taj put i da ga realizuje. Živim u sadašnjosti, ali itekako razmišljam o budućnosti, a moja budućnost treba da ostane tajna. Tako je slađe. Samo treba krenuti korak po korak ka nečem i apsolutno svaka želja je moguća!

Image
Nn

Almu i njene divne radove možete pronaći na instagramu pod nazivom a__flowerbox i Facebook stranici FlowerBox A. Također svoje divne unikatne šalje poštom u sve gradove BiH.

 

Ostatak divnih radova pogledajte u galeriji. Almi želimo puno uspjeha i sreće u daljem radu!