Almir Badnjević, jedan od najuspješnijih ljudi na svijetu, na prestižnom kongresu u Turskoj

Doc.dr. Almir Badnjević, doktor nauka iz Bosanske Krupe, na ceremoniji zatvaranja Svjetskog kongresa medicinske fizike i biomedicinskog inžinjeringa 2018, u Pragu, dobio je nagradu za najbolji članak i istraživanje na svijetu iz oblasti kliničkog inžinjeringa za 2018. godinu.

Ovih dana, doc.dr. Badnjević boravi u Turskoj gdje kao pozvani predavač učestvuje na IEEE Standards Association kongresu.

"U sklopu IEEE Standards Association kongresa održanog na Medipol Üniversitesi u Istanbulu kao pozvani predavač govorio sam o standardima koji se koriste na medicinskim uređajima, novoj regulativi o medicinskim uređajima, trenutnim nedostacima u nadzoru nad medicinskih uređaja, kao i o trenutnim aktivnostima na kojima radimo, a tiču se uvođenja međunarodnih standarda za medicinske uređaje", istakao je na svom FB profilu.

Badnjević je magistrirao na Elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu 2010. godine kada počinje da radi u području medicinske elektronike i medicinske opreme, kao i biomedicinskoim inžinjeringom.

Almir je docent na Međunarodnom Burch Univerzitetu i šef odsjeka za genetiku i bioinžinjering. Predaje na Tehničkom fakultetu  Univerziteta u Bihaću i Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Trenutno se nalazi na čelu Društva za medicinski i biološki inžinjering u BiH, terukovodi jednom od najopremljenijih laboratorija za testiranje medicinske opreme u Evropi, Verlab.

"Lijep je osjećaj kada predstavnici Ministarstva zdravstva Turske i njihov ministar dobiju informaciju da držite predavanje iz standarda o medicinskim uređajima u Istanbulu, pa vas onda pozovu i lično ugoste u prostorijama Ministarstva u Ankari. Posebno je dobar osjećaj kada taj isti sastanak počne s riječima da mu je posebno drago da ima čast da ugosti jednog od svjetskih eksperata iz oblasti medicinskih uređaja, te da se nada da ću svojim znanjem doprinijeti usavršavanju njihovog zdravstvenog sistema", izjavio je doc.dr. povodom svog gostovanja i predavanja na kongresu.