Amar Osim ispravio komentatora: Nije nama lakše protiv Olimpika, nego protiv Sarajeva i Zrinjskog...

amarr
Trener Željezničara Amar Osim prokomentarisao je minimalnu pobjedu svog tima nad Tuzla Cityjem u posljednjem susretu 10. kola Premijer lige BiH.

 

"Čudan je fudbal, mi smo večeras igrali protiv ekipe koja nam je napravila ubjedljivo najviše šansi od početka prvenstva. Nismo primili nijedan gol, a izgubili smo mečeve od ekipa koje su nam napravile drastično manje šansi. U prvom poluvremenu smo mi bili malo smušeni, ali i takvi smušeni, četiri dobre situacije smo napravili. Oni kao bolji, ali nijedna toliko dobra situacija ispred našeg gola. Onda su u drugom poluvremenu oni imali nevjerovatne šanse, prečka, lopta lutala po liniji... mi smo poslije postigli gol, imali realno kontrolu i onda je posljednjih desetak minuta bila prava tarapana nakon našeg crvenog kartona. Ali na kraju, naša pobjeda je bila zaslužena", kazao je Osim.

Objasnio je da će Željezničar lakše igrati protiv Zrinjskog i Sarajeva, nego protiv Olimpika.

"Lakše će nam biti igrati protiv Zrinjskog i Sarajeva, nego protiv Olimpika. Protiv snažnijih ekipa, tačno znamo šta trebamo raditi da bi se nadali pozitivnom rezultatu. Nikako da se skupimo i da svi igramo. Želimo se skupiti, imati veći roster, da bismo imali više varijanti i napokon ući u neki ritam. Mi ne igramo nikako, igramo svakih petnaest dana, što je katastrofa", kazao je Osim za kraj.