Ambasada BiH u Atini: Nema informacija o uhapšenim ili povrijeđenim našim državljanima

.
U Atini su se sinoć sukobile pristalice fudbalskih klubova AEK iz grada domaćina i Dinam" iz Zagreba

 

Ambasada BiH u Atini nema informaciju o uhapšenim ili povrijeđenim državljanima BiH, niti je zaprimila zahtjev za pomoć nakon navijačkih nereda u Atini, rečeno je Srni u Ministarstvu vanjskih poslova BiH.

U Atini su se sinoć sukobile pristalice fudbalskih klubova AEK iz grada domaćina i Dinam" iz Zagreba. Grk (29) preminuo je od više uboda nožem zadatih tokom tučnjave između više desetina navijača koja se dogodila dan prije utakmice trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona na stadionu AEK-a u atinskom predgrađu Nea Filadelfija.

Zbog povreda su zbrinuta još četiri Grka i četiri Hrvata, a policija je uhapsila 96 osoba, piše list "Ekatimerini". Prema izvještajima, grupa od 150 do 200 "Dinamovih" navijača sišla je sinoć u Atinu drumom, kršeći zabranu uvedenu posjetiocima iz Hrvatske zbog straha od sukoba.

Policija je vršila diskretan nadzor nad kolonom vozila, ali je izgubila trag hrvatskim navijačima kada su napustili turističke autobuse kojima su stigli i krenuli prema stadionu automobilima i vozom.

Tamo su napali pristalice domaćeg tima koji su se družili po kafićima i barovima oko stadiona, gdje su AEK i Dinamo ranije imali trening. Utakmica koja je trebala da bude odigrana večeras, odgođena je nakon nereda u kojem je kasno sinoć ubijen jedan grčki navijač, saopćila je grčka policija. 

Foto: Screenshot