Ambasada SAD-a podržala rad sarajevske policije: Sada je sve na tužiocima i sudovima

.
Pripadnici Ministarstva unutrašnijh poslova KS uspješno su realizovali akciju "Rez" u kojoj je uhapšeno nekoliko osoba, dok su oduzete veće količine novca i naoružanja. O uspješnosti akcije, ali i samog rada MUP-a KS, oglasila se Ambasada SAD u Sarajevu.

Na svom zvaničnom Twitter nalogu, Ambasada SAD u Sarajevu pozdravila je napore, kako Tužilaštva BiH - tako i policijskih službenika KS.

"Pozdravljamo napore i stojimo iza Državnog tužilaštva BiH i Policije Kantona Sarajevo u njihovoj tekućoj borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije. Sada je na sudovima i tužiocima da osiguraju da pravda bude zadovoljena", poručili su iz američke Ambasade.

Podsjećamo, pripadnici Specijalne jedinice MUP-a Kantona Sarajevo u saradnji s kolegama iz MUP-a HNK jučer su na području Sarajeva i Neuma uhapsili ukupno sedam osoba.Tokom akcije "Rez" unutar koje su pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo slobode lišili više osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela organiziranog kriminala, oduzete su i veće količine naoružanja i novca.