Ambasador IR Iran u BiH posjetio Grad Bihać

Grad Bihać kao administrativni centar Unsko-sanskog kantona otvoren je za ekonomsku, kulturnu, sportsku i turističku saradnju sa jedinicama lokalne zajednice u Islamskoj Republici Iran.

Istaknuto je ovo na današnjem sastanku bihaćkog gradonačelnika Šuhreta Fazlića sa NJ.E. Mahmouda Heidarija, ambasadorom Islamske Republike Iran u BiH.

 

U razgovoru sa ambasadorom Heidarijem gradonačelnik Fazlić osvrnuo se na protekle dvije godine od kako je na čelu Grada Bihaća, posebno naglasivši spremnost za saradnju sa gradovima u IR Iran na polju kulture, turizma, ekonomije i sporta.

 

„Nakon perioda stabilizacije budžeta u narednim godina okrećemo se stvaranju još boljih uslova za privlačenje domaćih i stranih investitora, pa saradnja sa IR Iran za nas znači nove mogućnosti promocije naših potencijala na jednom velikom tržištu kao što je Iran“- kazao je gradonačelnik Fazlić, zahvalivši se ambasadoru Heidariju na podršci koju su narod Irana dali u ratnom i poslijeratnom periodu.

 

“Hvala gradonačelniku Bihaća na prijemu i spremnosti lokalne vlasti da uspostavi saradnju sa narodom IR Iran. Imate značajan potencijal, posebno u oblasti turizma i uvjeren sam da ćemo sa današnjeg sastanka imati konkretne rezultate vrlo brzo i da ćemo uspostaviti saradnju između Bihaća i jednog poznatog grada u IR Iran”- kazao je ambasador Heidari.

 

U sklopu posjete Gradu Bihaću ambasador Heidari zajedno sa gradonačelnikom Fazlićem i Samirom Veladžićem, nastupajućim ambasadorom BiH u IR Iran posjetio je sajam EKOBIS.