Ambasador Irske Myles Geiran u posjeti Gradu Cazinu

Cazin
CAZIN

U okviru posjete Unsko- sanskom kantonu ambasador Irske Myles Geiran danas je boravio i u Cazinu. Nakon obilaska Starog grada Ostrožac, koji je ove godine osvijetljen u okviru globalne kampanje protiv klimatskih promjena, ambasadora Geirana primio je gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević. 


  -„Jako sam sretan što sam danas posjetio Cazin i proširio svoj obilazak BiH i van Sarajeva. Danas smo tu da bi smo mogli raditi na kulturnim projektima. Naročito sam sretan jer dvorac Ostrožac učestvuje u Greening projektu obilježavanju nacionalnih spomenika na svjetskom nivou“, kazao je irski ambasador.


  Po riječima premijera Unsko- sanskog kantona Mustafe Ružnića, ovo je druga posjeta irskog ambasadora našem kantonu.


  -„Danas smo, uz ove projekte iz kulture i ekologije, ambasadora upoznali i s ukupnom trenutnom situacijom u ovom dijelu BiH, a koji se odnose na migrantsku krizu i svakako, preventivne mjere koje se poduzimaju po pitanju korona virusa. U svakom slučaju, jedan koristan i aktivan susret“, istaknuo je premijer Ružnić.


  Uz dobrodošlicu u Cazin, ambasadora Irske domaćini su upoznali s osnovnim karakteristikama našeg grada čiju užu okolicu je i obišao istaknuvši pri tom, kao i većina gostiju, da je Cazin jedan uređen grad kojim se dobro upravlja. 


-„Bilo nam je zadovoljstvo upoznati ambasadora s Cazinom, našim aktivnostima na razvoju, kao i kapacitetima ovog područja. Nadamo se da će ovo biti temelj da se dalje razvija saradnja koja će se u konačnici konkretizirati kroz korisne projekte.“, rekao je gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević.