Američki klub zabranio Messijeve dresove na stadionu, stiglo i objašnjenje

.

Čini se da u Sjedinjenim Američkim Državama nisu svi oduševljeni prelaskom Lionela Mesija (36) u Miami. Pogotovo ne MLS klub St. Louis City.

Lideri Zapadne konferencije su u subotu uveče igrali kod kuće protiv Messijevog novog kluba, a argentinska superzvijezda nije igrala, s obzirom da se njegov debi očekuje tek 21. jula na utakmici protiv Cruz Azula.

Bez Argentinca, Miami je izgubio 3:0 od St. Louisa. Iako Messiji nije nastupao, očekivalo se mnogo njegovih dresova.

St. Louis je to htio spriječiti po svaku cijenu, a u saopštenju kluba naveli su:

"Dresovi protivnika nisu dozvoljeni u navijačkom prostoru. Dresovi koji nisu prihvaćeni na stadionu uključuju dresove Miamija, Argentine, Barcelone, Paris Saint-Germaina, Newell's Old Boysa, Rosarija i Grandolija", što su klubovi za koje je Messi nastupao.

Izvor iz kluba je tu odluku opravdao argentinskoj novinskoj agenciji Telam:

"To je bila naša politika od prvog dana. Protivnički tim i dresovi se mogu nositi bilo gdje na stadionu, ali naš navijački prostor nam je veoma važan i predstavlja srce našeg stadiona. Ponosni smo na naše navijače i nevjerovatno okruženje koje su stvorili u City Parku.”

Barem je sportski rezultat opravdao drastičnu mjeru domaćih. Laka pobjeda zadržala je St. Louis na vrhu tabele Zapada i na putu za doigravanje. Miami je, s druge strane, posljednji u Istočnoj konferenciji i ima male šanse za plasman u doigravanje.